HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld G. Fodor: Nem...

G. Fodor: Nem úgy gondoltam a Viktorjugendet

HIRDETÉS

Nyilván nem fogom megcsinálni, csak gondolkozom rajta, de jó lenne létrehozni egy Viktorjugendet – erről beszélt egy az Indavideóra egy hete kikerült hangfelvételen G. Fodor Gábor. A politikai gondolkodó a Best of Viktort hozta példaként – ezen a miniszterelnökért rajongó tartalmakat szoktak közzétenni. Az esetről a 444 számolt be.

HIRDETÉS

A hangfelvétel leírásában azt olvassuk, egy nem nyilvános tavalyi rendezvényen hangzott el a mondat, amin a fideszes hallgatóság jót nevetett. A közzétevő hozzátette: „Nem tartozom párthoz, Nem vagyok senkinek a senkije! A közigazgatásban dolgoztam, eljártam fideszes társaságokba, de már elég volt.”

A politikai gondolkodó a 444-nek azt mondta, nem emlékszik rá, hogy ilyet mondott volna, és nem kommentálja az ügyet. „Be akarjátok bizonyítani, hogy antiszemita vagyok?” – kérdezte a 888 főszerkesztője, majd letette a telefont.

G. Fodor Gábor lapunk megkeresésére már közlékenyebb volt. Elismerte, hogy ő hallható a 444 által is közölt hangfelvételen, bár nem emlékszik arra, hogy a „Viktorjugend” kifejezést használta.

„Elismerem, hogy a kifejezés konnotációja kellemetlen. De aki egy kicsit is ismer engem és a munkásságom, pontosan tudja, hogy harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni. Amennyire fel tudom idézni a körülményeket, másfél-két évvel ezelőtt egy baráti meghívásnak eleget téve tartottam előadást. Arról beszéltem, hogy a jobboldali fiatalok eltunyultak, elkényelmesedtek, sokan az egyetemről kikerülve egyből államtitkárok akarnak lenni. Ez egy nagyon súlyos mobilitási probléma. Egy általános korszellemről beszéltem, hiányzik az ügyek, a hivatás iránti alázat, ám ehelyett van karriervágy.”

– mondta. G. Fodor kifejtette azt is, hogy valószínűleg olyan valaki „szivárogtatta ki” a felvételt, aki ártani akar neki, ám nem látja értelmét azon töprengeni, ki lehetett az. Kifejtette azt is, hogy valószínűleg a zárt körű beszélgetés körülményei között engedett meg magának ilyen kifejezést, szélesebb nyilvánosság előtt nem mondana ilyet, hiszen pontosan tisztában van azzal, hogy a Viktor és a Jugend szavak együttes említése rossz és igazságtalan üzenettársításra alkalmas.

HIRDETÉS


HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,600lájkolóTetszik
2,783követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Technikai törvénymódosítást kezdeményezett a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium

A szaktárca szerint a javaslat célja, a hadköteles nyilvántartás részeként békeidőszakban és különleges jogrendben is automatikus személyi és alkalmassági adatokkal rendelkezzen minden hadköteles magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiról.

Példaképek