HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Blokkolták a ...

Blokkolták a pedagógussztrájkot

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Klebelsberg Központ blokkolta a pedagógussztrájkot, az állam jogszerűtlennek ítélte meg a demonstrációt – számolt be róla csütörtökön a Mérce. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint viszont ez a lépés nevezhető jogszerűtlennek. A szakszervezet mégis arra kérte az oktatókat, hogy ne vegyék fel a sztrájkot. A tankerületek problémája azzal volt, hogy nem jelentették be, az egyes iskolákban a tanárok hány százaléka venne részt a sztrájkban.

HIRDETÉS

A PDSZ szerint viszont a sztrájkbizottságok dolga volt ezt bejelenteni, így a pedagógusok nem kérhetőek számon ezért. Másrészt a szakszervezet vezetője, Szűcs Tamás a HVG.hu-nak arról beszélt, hogy ez nem is érinti az elégséges szolgáltatások körét. Eddig csak négy tankerületben tudtak előzetesen megállapodni az elégséges szolgáltatásokról, amivel a PDSZ szerint az állam megsérti az együttműködési kötelezettséget.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) elnöke eközben arról számolt be, hogy országszerte 7500 köztisztviselő vesz részt a csütörtökre meghirdetett sztrájkban. Mint azt az MTI közölte, Boros Péterné a XV. kerületi önkormányzatnál indította el a munkabeszüntetést. A szakszervezeti vezető szerint fel kívánják hívni arra a kormányzat figyelmét, hogy tizenegy éve nem emelkedett a köztisztviselői illetményalap.

Az elmúlt időszakban csak a nagyobb adóbevétellel rendelkező önkormányzatok által a szolidaritási alapba befizetett források révén tudott emelkedni a köztisztviselők jövedelme. „Mára eljutottunk oda, hogy az önkormányzatok egymást finanszírozzák” – jelentette ki Boros Péterné.

HIRDETÉS

Lamperth Mónika, a XV. kerületi önkormányzat jegyzője ismertette, az olyan halaszthatatlan intézkedéseket, mint haláleset bejelentése vagy helyszíni szemle, a sztrájk idején is intézik.

Mi is beszámoltunk róla korábban: március elején lépett életbe az a törvény, ami jelentősen növeli a köztisztviselők terheit.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,752lájkolóTetszik
2,954követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Igaza van Simonka Györgynek, korunk vértanújának

Távlatokban gondolkodó államférfiak kellenének, de nekünk per pillanat csak a „számok hozásában” érdekelt fideszeseink vannak. Akikről mindent elmond, hogy a választókerületükben zajló társadalmi és gazdasági folyamatok szempontjából majdnem mindegy, hogy a vádlottak padján ülnek, vagy a Parlamentben.