HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Gyertyagyújtá...

Gyertyagyújtás a magyarországi hírtelevíziózás emlékére

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A késő esti híradó után, 23 óra körül tartottak vasárnap megemlékezést a „régi” Hír Tv munkatársai a televízió Szentendrei úti székházánál. A szerkesztőségben szinte teljes leszámolásra készülnek, úgy tudják, a mintegy kétszáz dolgozóból száznyolcvantól válnak meg rövidesen.

Az alkalmazottaknak hétfő reggel 9-től kell meghatározott sorrendben megjelenniük a vezetőség előtt. Vagyis bár a csatorna Hír Tv néven megy tovább, lényegében a megszűnő Echo „megbízhatóbb” munkatársaival töltik fel az állományt.

Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Gyertyagyújtás a Hír Tv emlékére

A korábbi Hír tv-s riportergárdát már korábban felfüggesztették, illetve többen maguktól távoztak, mivel nem akarták a propagandát szolgálni. Nem csak tartalomelőállítóktól válnak azonban meg: a tévések attól tartanak, távoznia kell a műszaki stábnak is. A Hír Tv régi munkatársai közül többen is úgy értelmezték a helyzetet, hogy a leszámolással és az augusztus elsején már megkezdett irányváltással lényegében véget ért a hazai hírtelevíziózás története, helyét a totális propaganda vette át.

Ahogy arról lapunk péntek reggel elsőként beszámolt, megkezdődött a nagy átalakítás, az Echo Tv-től menesztették Mészáros Lőrincnét, egyúttal Répásy Bálint lett az adó vezetője, aki augusztus 1. óta már eleve vezérigazgatóként irányítja a Hír Tv-t. Szikszai Péter vezérigazgató-helyettes és Mentes Katalin hírigazgató közben megőrzik pozíciójukat. Emlékezetes, Szikszai Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettese az adó 2018. augusztus elsejei einstandolása után a Magyar Időknek azt mondta, a televízió megmenekült, a cél „az itt dolgozó majdnem háromszáz ember munkahelyének biztosítása”. A vezető azután beszélt erről, hogy politikai okokból tucatnyi szerkesztőtől, műsorvezetőtől vált meg a Hír Tv.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,927lájkolóTetszik
3,631követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek