Pócs János ellen tiltakoztak a Parlamentben

Pócs János ellen tiltakoztak a Parlamentben

Női ellenzéki képviselők követelték Pócs János lemondását. (Fotó: Szél Bernadett / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Női ellenzéki képviselők tiltakoztak a Parlamentben a fideszes Pócs János elhíresült videója miatt. Ez az a felvétel, amelyen a politikus egy kazánban ülő roma férfivel, az egyik alkalmazottjával beszélget és azt mondja neki, hogy el fogja égetni, amiért ivott. A videó még 2008-ban készült, de a napokban került nyilvánosságra.

Az ellenzék soraiból a keddi parlamenti ülésen több női képviselő is egy direkt erre az alkalomra készített pólóban jelent meg: a fehér alapú felsőn Pócs János képe látható, illetve az a felirat, hogy mondjon le. A politikusok szinte szó szerint meg is kergették kormánypárti képviselőtársukat, a Demokratikus Koalíció felvételén látszik, ahogyan az Országház folyosóján körbevéve sürgetik a lemondását.

Demokratikus Koalíció

ELKAPTUK PÓCS JÁNOST A FOLYOSÓN! Meddig tűri még a sorai között a Fidesz? Kövesd élőben! 🇭🇺🇪🇺

Az ellenzéki politikusok Pócs János tetteit olyan gyalázatos cselekedetnek nevezték, amelyek után nincs helye a közéletben. Ha pedig Orbán Viktor és pártja nem mondatja őt le, akkor ezzel szerintük azt üzenik, hogy a romák elégetésével való viccelődést elfogadhatónak tartják.

Pócs János egyébként azzal próbálta elbagatellizálni az ügyet, hogy ez csak egy vicc volt, a kazánba bemászott barátja kérte tőle, ez a férfi pedig már elhunyt. Később már magyarázkodni sem próbált, a Magyar Hangnak azt mondta múlt héten, hogy már mindent elmondott, legutóbb pedig azzal rázta le a kérdéseket, hogy böjt idején nem nyilatkozik.

Címkék: ellenzék, Pócs János