HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Aláírásgyűjté...

Aláírásgyűjtés: együtt érkeztek a Fidesszel, de a Jobbik lett az első leadó

HIRDETÉS

Csak kapkodtuk a fejünket délelőtt, amikor előbb a Jobbik, majd a Fidesz jelentette be különböző fórumokon, hogy ő adta le elsőként a legalább 20 ezer aláírást tartalmazó íveket, melyek ahhoz kellenek, hogy listát állíthassanak a májusi EP-választáson. Mivel szerettünk volna utána járni annak, vajon kinek van igaza, így Listár Dánielhez, az Országos Választási Iroda kommunikációs és nemzetközi kapcsolatok főosztályának főosztályvezetőjéhez fordultunk.

HIRDETÉS

„A kérdésnek a választási eljárás szempontjából nincsen jelentősége, hiszen mindkét párt az április 23. 16:00-i határidő előtt adta le az ajánlásokat és a lista bejelentésére szolgáló nyomtatványokat. A választási eljárásról szóló törvény alapján az ugyanazon a napon történő leadás egyidejűnek számít. A Jobbik és a Fidesz küldöttsége egyaránt az NVI épülete előtt volt reggel 8 órakor. Az adminisztráció a Jobbik ajánlóíveinek és listájának átvételével kezdődött” – közölte a főosztályvezető.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Elsőként adjuk le az EP-választáson való induláshoz szükséges ajánlásokat. Kövesd élőben!

Rákérdeztünk arra, ha egy párt biztosra akar menni, mennyivel több aláírással adja le az íveit, azt a választ kaptuk, hogy az idei választásra vonatkozóan egyelőre nem tudnak ilyen arányt mondani, a korábbi választások alapján körülbelül 20 százalék körül lehet a hibahatár. Ezek alapján minimum 24 ezer szignót kell leadni a pártoknak, hogy biztosak lehessenek a dolgokban.

Miután a Momentum a saját közösségi oldalán bejelentette, hogy egy idős férfi összefirkálta és megrongálta az egyik ívüket, melyen már több szignó is volt, így kíváncsiak voltunk arra, ilyenkor érvényes-e például egy összefirkált aláírási ív. „Ha a választópolgár beazonosítható, akkor az ajánlás hitelesíthető” – jelentette ki Listár Dániel.

Az OVI főosztályvezetője kérdésünkre elmondta, hétfőn három párt adta le az ajánlásait – a Fidesz, a Jobbik és a Momentum –, míg a többi pártról egyelőre nincs információjuk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,183lájkolóTetszik
2,689követőKövetés
17,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

EU-csúcs: egyelőre csúszik a balkáni bővítés

A brüsszeli EU-csúcs első napján döntöttek a tagállamok arról, hogy jóváhagyják a módosított brexit-szerződést. Vita volt a költségvetésről és elítélték Törökországot. A magyar álláspont nem ismert.

Tud lenni