HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld További felvo...

További felvonók beépítését tervezi a BKV

HIRDETÉS

További felvonók beépítését tervezi a BKV – reagált a szervezet lapunk megkeresésére. Azután írtunk a társaságnak, hogy a Közlekedő Tömeg közzétett egy videót arról: az Árpád hídnál 16 percre van szükségük a kerekesszékes utasoknak, hogy az Óbudáról érkező 1-es villamosról átjussanak az Újpest felé tartó metró peronjára. Sok száz métert kerülhetnek a Váci út és a Róbert Károly körút keresztezéséhez, és többször kell leliftezniük az aluljáróba. Pedig az M3-as metró másfél évig tartó lezárása után az utasok számára az egyetlen érdemi változást az állomások akadálymentesítése jelentette volna – írta a Közlekedő Tömeg.

Tizenhat percbe kerül kerekesszékkel átszállni a villamosról a metróra az Árpád hídnál | Magyar Hang

Az M3-as metró másfél évig tartó lezárása után az utasok számára az egyetlen érdemi változást az állomások akadálymentesítése jelentette volna, de Tarlós István ígérete ellenére a gyakorlatban ez sem teljesült.Két olyan állomás is van a megújult északi szakaszon, ahol ugyan fel lehet jutni a felszínre kerekesszékkel vagy babakocsival, de a felszín már nem átjárható, a csomópont két oldala között nincs szintbeli átjutási lehetőség – írja nyilvános Facebook bejegyzésében a Közlekedő Tömeg.

HIRDETÉS

Ennek kapcsán megkerestük a BKV-t, azt a választ kapva: tervezik a helyzet megoldását. „Az Árpád híd metróállomáson korábban – az M3 metróvonal rekonstrukciója előtt – létesített felvonók az aluljáró és az 1-es villamos peronja között segítették a közlekedést. További felvonók beépítését tervezzük, ami teljes körű akadálymentes közlekedést biztosít majd az aluljáró és a felszín között” – üzente a szervezet.

A BKV közlése szerint az infrastruktúra rekonstrukciójának tervezésekor részleges akadálymentesítésről született döntés. Ezért a 2017. november 6-án elkezdődött korszerűsítés tervei alapján az Árpád hídnál nem épültek felvonók a már létezőkön kívül. Viszont, teszi hozzá a BKV, az akadálymentesítés tekintetében kedvező változás történt. „Az 1580/2018. (XI. 17) Korm. határozat alapján a metrófelújítás támogatását 80 milliárd forinttal növelték, amelynek terhére az Árpád híd metróállomás utólagos, teljes körű akadálymentesítése megtörténik. Az utólagos jelen esetben azt jelenti, hogy az északi vonalszakasz átadását követően kerül majd sor felvonók beépítésére – a teljes vonal rekonstrukciójának ideje alatt, várhatóan 2022 végéig – amely lehetővé teszi az aluljáró szint és az utca szint közötti akadálymentes közlekedést” – írta a BKV Zrt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,672lájkolóTetszik
2,805követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Felhagyhat a parlamenti balhézással az ellenzék

Rendbontás helyett a kormányképes erőként való megjelenésre helyeznék a hangsúlyt a jövőben az ellenzéki pártok. A független képviselők maradnának a radikális hangnemnél.