HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A MOK lemondo...

A MOK lemondott a orvosbérek azonnali rendezéséről?

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Magyar Orvosi Kamara elnöke márciusban még azt monda lapunknak, a másfél milliós szakorvosi bér bevezetése nem tűr halogatást. A Népszava értesülései szerint ugyanakkor a mai kormányülésen már csak a kamara három év alatt megvalósítandó 850 ezres bérjavaslatáról van szó.

Az egészségügyiek béremelése is szóba kerülhet a szerdai tematikus kormányülésen – írta meg a Népszava. Így döntés születhet arról, hogy a kormány támogatja-e az orvosi és szakdolgozói kamarával zajló egyeztetéseken kialakult bér-ajánlásokat.

A Népszava szerint szóba kerül az egészségügyi dolgozók bérének rendezése is, figyelembe véve a Magyar Orvosi Kamara (MOK) javaslatát. Úgy tudni, a MOK 2022-ig a kezdő szakorvosoknak bruttó 850 ezer forintos, a nyugdíj előtt állóknak pedig 1,3-1,5 millió forintos fizetést tartana elfogadhatónak. Ha igazak a napilap értesülései, akkor komoly visszalépéséről van szó: Éger István, az orvosi kamara elnöke a Magyar Hang március 22-én megjelent interjújában még azt mondta, a másfél milliós szakorvosi bér nem tűr halogatást. (A másfél milliós szakorvosi bér egyébként azért került szóba, mert a MOK megreformálását célul kitűző Újratervezés orvoscsoport ezt tartja elérendőnek öt éven belül.)

Éger István: Nincsenek orvosbárók | Magyar Hang

Ha azt mondanám, hogy nem, akkor baromi nagyot hazudnék – felelte a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke arra a kérdésre, hogy fogadott-e el valaha paraszolvenciát. Éger István lapunknak adott interjújában kifogásolta, hogy a MOK megreformálását célul kitűző Újratervezés nevű csoport körül több ellenzéki párt is megjelent, ám az nem zavarja, hogy a kamara felügyelőbizottságát a Jobbik tavalyi egészségügyminiszter-jelöltje vezeti.

A Népszava úgy tudja, a kormányülésen szóba kerülhetnek az Egészséges Budapest Program finanszírozásához szükséges összegek, a megvalósítás részletei, valamint a Semmelweis Egyetem fejlesztési tervéhez szükséges források is.

HIRDETÉS

Dönthetnek arról is, hogy a Dél-Budai Centrum kórház társaság megvalósítására létrehozott gazdasági társaság mellett egy újabbat is kialakítsanak az egyéb fővárosi intézmények korszerűsítésére. Tárgyalhatnak Kásler Miklós népegészségügyi csomagjáról, illetve a Versenyképességi Tanács által koordinált reformprogramokról. A lap információi alapján külön készült egy finanszírozási csomag, a célra pedig már az idei költségvetésben is szerepel egy negyvenmilliárdos összeg.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,673lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

24.hu: Teniszszövetségi vezető lehet Rogán-Gaál Cecília

A 3,8 milliárdos adósságot felhalmozó sportszövetségben vezetőcserére készülnek, már a kormányban is tarthatatlannak ítélik a fideszes Szűcs Lajos elnökségét.