HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A MOK lemondo...

A MOK lemondott a orvosbérek azonnali rendezéséről?

HIRDETÉS

A Magyar Orvosi Kamara elnöke márciusban még azt monda lapunknak, a másfél milliós szakorvosi bér bevezetése nem tűr halogatást. A Népszava értesülései szerint ugyanakkor a mai kormányülésen már csak a kamara három év alatt megvalósítandó 850 ezres bérjavaslatáról van szó.

HIRDETÉS

Az egészségügyiek béremelése is szóba kerülhet a szerdai tematikus kormányülésen – írta meg a Népszava. Így döntés születhet arról, hogy a kormány támogatja-e az orvosi és szakdolgozói kamarával zajló egyeztetéseken kialakult bér-ajánlásokat.

A Népszava szerint szóba kerül az egészségügyi dolgozók bérének rendezése is, figyelembe véve a Magyar Orvosi Kamara (MOK) javaslatát. Úgy tudni, a MOK 2022-ig a kezdő szakorvosoknak bruttó 850 ezer forintos, a nyugdíj előtt állóknak pedig 1,3-1,5 millió forintos fizetést tartana elfogadhatónak. Ha igazak a napilap értesülései, akkor komoly visszalépéséről van szó: Éger István, az orvosi kamara elnöke a Magyar Hang március 22-én megjelent interjújában még azt mondta, a másfél milliós szakorvosi bér nem tűr halogatást. (A másfél milliós szakorvosi bér egyébként azért került szóba, mert a MOK megreformálását célul kitűző Újratervezés orvoscsoport ezt tartja elérendőnek öt éven belül.)

Éger István: Nincsenek orvosbárók | Magyar Hang

Ha azt mondanám, hogy nem, akkor baromi nagyot hazudnék – felelte a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke arra a kérdésre, hogy fogadott-e el valaha paraszolvenciát. Éger István lapunknak adott interjújában kifogásolta, hogy a MOK megreformálását célul kitűző Újratervezés nevű csoport körül több ellenzéki párt is megjelent, ám az nem zavarja, hogy a kamara felügyelőbizottságát a Jobbik tavalyi egészségügyminiszter-jelöltje vezeti.

A Népszava úgy tudja, a kormányülésen szóba kerülhetnek az Egészséges Budapest Program finanszírozásához szükséges összegek, a megvalósítás részletei, valamint a Semmelweis Egyetem fejlesztési tervéhez szükséges források is.

Dönthetnek arról is, hogy a Dél-Budai Centrum kórház társaság megvalósítására létrehozott gazdasági társaság mellett egy újabbat is kialakítsanak az egyéb fővárosi intézmények korszerűsítésére. Tárgyalhatnak Kásler Miklós népegészségügyi csomagjáról, illetve a Versenyképességi Tanács által koordinált reformprogramokról. A lap információi alapján külön készült egy finanszírozási csomag, a célra pedig már az idei költségvetésben is szerepel egy negyvenmilliárdos összeg.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,999lájkolóTetszik
2,429követőKövetés
16,881feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Orbán hamis mítoszt épít – Magyar Hang-ajánló

Németh Miklós- és Gémesi György-interjú; megszólal a „kutyagyilkos bisztró” pultosa; gyerekkönyvmelléklet; vajteszt. Itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Amikor a tükörkép felénk fordul

A Mi horrornak álcázott vígjáték, amely azonban egy ponton a rémisztő után a mosolygós maszkot is ledobja magáról.