HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nagyböjti edz...

Nagyböjti edzésterv

HIRDETÉS

Aki életvitelszerűen képes hálát adni, az alapvetően egészségesebb ember, kevesebb krónikus megbetegedéssel számolhat – állítja Versegi Beáta Mária szerzetesnő. A Nyolc Boldogság Közösség tagja, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adjunktusa, coachként is tevékenykedik. Meggyőződése, hogy a pszichológia és a vallás képes kiegészíteni egymást. Szervezetfejlesztésről, önismeretről és kiégésről, valamint az eucharisztikus kongresszus üzeneteiről is beszélgettünk.

HIRDETÉS

Részlet a Magyar Hang április 18-i (2019/16.) számában olvasható interjúból!

– A húsvét a kereszténység legfontosabb ünnepe, negyvennapos böjti időszak előzi meg. Ugyanakkor sok hívőnek nehézséget okoz, miként tudják tartalommal megtölteni az ünnepi időszakot, és nem rutinszerűen változtatni az étkezési szokásokon. Önnek mit jelent a nagyböjt?
– Az ünnepre való készülés meghatározza, hogyan éljük meg az ünnepet, a böjti szokások rutinszerű gyakorlása azonban önmagában valóban nem elegendő, és nekem is jól jött ebben némi segítség.

Böjte Csaba: Félünk a migránsoktól, közben mi halunk ki | Magyar Hang

Papp Miklós görögkatolikus pap nagyböjti edzéstervét vettem alapul, mely Jézus hegyi beszédben elhangzott boldogmondásaiból indult ki: igyekeztem a nyolc boldogságot imádkozni és megélni. A másik dolog, amire az „edzésterv” kifejezés is utal, hogy lelkileg, szellemileg formába hozzuk magunkat. A böjtre nem tekinthetünk úgy, mint fogyókúrára, ám lelki értelemben mégis egyfajta tréningről beszélünk. Ennek része az is, hogy súlyos nehézségekkel küzdő emberekért valamilyen felajánlást teszünk, segítséget nyújtunk nekik, imádkozunk értük is.

(…)

A teljes interjút keresse a Magyar Hang április 18-án megjelent 2019/16. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/16. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,478lájkolóTetszik
2,029követőKövetés
15,311feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Vadászidény – Magyar Hang-ajánló

EP-választási körkérdés, Szalai Kriszta-interjú, törökszentmiklósi riport, igazolták a kettős élelmiszer-minőséget, a Strache-ügy hatása – itt a friss Magyar Hang!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek