HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nyereséges cé...

Nyereséges cégek szakítottak a milliárdos „kártérítésből”

HIRDETÉS

Megközelítőleg 2,4 milliárd forintot csatornáztak ki Lázár János közbenjárásával a Szeviép-ügy nyomán, azt állítva, hogy a szocialisták által tönkretett kisvállalkozókat igyekeznek segíteni – számolt be róla a 24.hu. A támogatottak között ugyanakkor volt olyan hódmezővásárhelyi pénzügyi cég is, amit annyira nem viselt meg a Szeviép esete, hogy annak idején még osztalékot is fizetett a tulajdonosoknak. A faktoringcég felügyelőbizottságában ráadásul nyolc évig foglalt helyet az az ügyvéd, aki a sokáig Lázárral összefüggésbe hozott kastélyt tulajdonolta.

HIRDETÉS

Emlékezetes: a Szeviép Zrt. 2009-ben dőlt be, a helyi Fidesz pedig azóta próbálja Botka László polgármesterrel elvitetni a balhét. Lázár János a tavalyi országgyűlési választások kampányfinisében egyenesen Szabó Bálint lakásában jelentette be, hogy Orbán Viktor megbízásából sok-sok milliárdot hoz a Szeviép-károsultaknak. Az MSZP-t és DK-t is megjárt Szabó kalandos utat járt be, hat éve például még az őszödi beszéd kiszivárgásának koronatanújaként pozicionálta magát. Szeviép-ügyben a kifizetetlenül maradt cégek jogi képviselőjeként mutatkozott, hozzájárulva, hogy az eset a szocialisták elleni kampánytémává válhatott.

A kártalanítási kormányrendelet révén 2,4 milliárdot osztottak szét állítólag 150-160 vállalkozás között. Ezekről a cégekről viszont nem sokat tudni, a 24.hu szerint csak háromról hallhattunk, akik vagy nyilvánosan mondtak köszönetet az Orbán-kormánynak, vagy a szocialistákat kárhoztatták. A bevallása szerint például a maximális, 200 ezer eurós összeget kapta meg a HÓDinvest-FAKTOR Zrt., ami a 2009-es évet például 43 millió forintos adózott eredménnyel zárta. A tulajdonosok még 6 millió forintos osztalékot is fizettek maguknak. A cég vezetője, Gémes Péter a kárpótlásért nyilvánosan is köszönetet mondott Lázár Jánosnak. Pénzügyi cégként pedig nem is tartoztak volna a jogosultak körébe, de 2018 nyarán módosították a kormányrendeletet, hogy részesülhessenek a 60 milliós összegben.

Szabó közben újabb botrányokat hozott össze, őt és cégét pedig idén feljelentették a Nemzeti Nyomozó Irodánál. A feljelentés szerint a Likvid Kontroll Kft. kihasználta a károsultak ügyét: sikerdíjat szedett a közreműködésért, és olcsón felvásárolta az egyes vállalkozások követeléseit. Szabónál házkutatást is tartottak, ő pedig elismerte, hogy cége, amit időközben felesége nevére írattak, tavaly százmilliós nagyságrendűre növelte bevételét. A cég bevétele 2017-ben még alig haladta meg a 4 milliót.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Lázár Jánost, aki cikkünk megjelenéséig nem reagált kérdéseinkre. Amint válaszol, frissítjük írásunkat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép