HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Sztrájkot hir...

Sztrájkot hirdettek május 29-re a pedagógusok

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ugyan nem állt le az ország, mint ahogy a tüntetéssorozat közepette meghirdették, mégis előrébb állnak, és az aktivitás lehet az, ami viheti előre a szakszervezeti mozgalmat – idézte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) az elnökét a Mérce. A hírportálnak Szűcs Tamás arról beszélt, hogy hatalmas erővel kell küzdeni egy manipulatív, és nagyon erős hatalommal szemben, amely minden eszközt megragad, hogy a multik és saját érdekei alá rendeljék az embereket. Mindent megragadnak ahhoz is, hogy megakadályozzák a sztrájkot, amit a pedagógusok szerveznek, ám a PDSZ kitart – húzta alá a szakszervezeti vezető.

Szűcs egyúttal azt is bejelentette, hogy május 29-ére a PDSZ az egész ágazatra kiterjedő sztrájkot hirdet, és elvárja mindenkitől, aki még hisz, hogy vegyen rajta részt, akik pedig csak a dohányzóban panaszkodnak, végignézhetik a demonstrációt. A céljuk, hogy nagyon erős figyelmeztetést küldjenek a kormánynak – mondta a hírportálnak Szűcs.

A munkabeszüntetéssel kapcsolatos döntést a PDSZ választmánya még április 17-én hagyta jóvá.

Pedagógusbérek: azonnali emelést szorgalmaz a kormány által alapított Nemzeti Pedagógus Kar | Magyar Hang

Most ott tartanak, hogy a legalacsonyabb bért a garantált bérminimumhoz fel kell zárkóztatni.

A sztrájk okai és követeléseik terén a következőket sorolta fel:

HIRDETÉS

• A tárgyalások során nem vették komolyan se őket, sem másokat – habár több hónap késéssel legalább le tudtak ülni.
• Követelik a pedagógusbérek rendezését, azt kössék a minimálbérhez, ez nagyjából 45-46 százalékot jelentene szerinte – egyébként, ahogy emlékeztetett, erre a kormány már korábban ígéretet tett.
• Szűnjön meg a gyakornoki pozíció a pedagógusok körében, a képzés után munkába állók azonnal minősüljenek pedagógusnak.
• Kézivezéreltté vált a rendszer, szeretnének önállóbb működést. Véleménye szerint a jelenlegi központosítás megnyomorítja a rendszert és az abban dolgozókat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,565lájkolóTetszik
3,455követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mostoha

Valótlanul állítottuk, hogy családunkban minden rendben van. A valóság ezzel szemben az, hogy semmi sem volt rendben.