HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Választási dö...

Választási döghús Kötegyánban – Egyesek jó üzletet csinálhattak az elhullott szarvasmarhákkal

HIRDETÉS

A romániai határ mellett fekvő Kötegyán peremén friss akác- és trágyaillatot fúj a szél. Ám ahogy közeledtem a mintegy 1500 lelkes község központja felé, több alkalommal is éreztem az átható dögszagot az út mentén. De ez nem a panasz helye: tulajdonképpen a dögszag, pontosabban annak eredete miatt jöttem el ide.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang május 3-i (2019/18.) számában megjelent riportból!

Történt ugyanis, hogy a minap innen szállítottak kórházba egy házaspárt lépfene gyanújával. A betegség pedig nem az al-Kaida terrorszervezet levélben küldött fehér pora miatt ütötte fel a fejét, mint Amerikában, hanem azért, mert a házaspár rendszeresen foglalkozott elhullott marhák – egyes falubeli vélekedések szerint néha disznók – feldolgozásával. Sajtóhírek szerint a farmot, ahonnan a döghús kikerült, egészségügyi karantén alá helyezték, de a helyiek ennek nem látták egyértelmű jelét, valamint a hatóságok sem nyilatkoztak az ügyben.

(…)

Többen – mintha egyszerre gyakorolták volna be – jelentőségteljesen felhúzott szemöldökkel jelzik, hogy a közelgő önkormányzati választás miatt nem beszélnek a döghúsról. Merthogy – ezt is csak sejtetik – Nemes János, Kötegyán polgármestere jóban van a lépfenés marha árusítóival.

Tizenhétmillióból húztak fel egy játszóteret az út két sávja közé a cigánytelepen | Magyar Hang

(…)

Egy asszony, aki szigorúan csak név nélkül hajlandó beszélni, azt mondja, hogy Kötegyánban érdekbarátságok vannak és a „felső tízezer”, az úri kör irányít itt mindent.

– Úri kör? Engem a döghús érdekelne… – kezdem, de az asszony csak mosolyog

– A polgármester már jó ideje ennek a családnak a segítségével nyeri meg a választásokat. Évek óta mindent elnéz nekik. Ha nem lett volna ez a fertőzés, akkor most sem derült volna ki semmi.

(…)

A teljes riportot keresse a Magyar Hang május 3-án megjelent 2019/18. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/18. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi két dollár is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Tompos Ádám
Tompos Ádám
„Az igazság odaát, a valóság odakint van”

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

26,259lájkolóTetszik
1,995követőKövetés
15,216feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Be a pártba – Magyar Hang-ajánló

Gulyás Márton-, Döme Zsuzsanna-, Nényei Pál- és Krusovszky Dénes-interjú. Kórházból ukrán munkásszálló Újpesten? Egy Németországba költözött család története. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek