HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A bajai lángo...

A bajai lángosos a közgyűlésbe megy

HIRDETÉS

Félig roma, félig magyar, nyolcgyermekes, homoszexuális családapa, mélyen hívő és harcos ellenzéki. Szabó Richárd a köré szerveződött segítőkkel több száz rászorulót támogat főként Baja térségében. Ősszel az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul a választáson, és ha befut, hazánkban ő lesz az első nyíltan meleg önkormányzati képviselő.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang május 10-i, 2019/19. számában megjelent riportból!

Egyszerű, dísztelen ház a Bajától húsz kilométerre fekvő Rém községben. A hatalmas udvar közepét elfoglaló négyszögű tó a kacsák és libák édenkertje. Vígan napfürdőznek a kecskék, a vadászgörény; a páva őrzi a házat: fülsértő rikoltása elijeszti a vadakat. A páva tojásán egy szociálisan érzékeny pulyka kotlik, magyarázza házigazdánk, majd bemutatja Rogánt és Simicskát, a két peckes ludat. Ricsi ropogósra vasalt, feketével díszített, hófehér inge furcsán fest a falusi idillben. Ő is tudja; miattunk öltözött ki.

„Vagy abbahagyod a Fidesz támadását, vagy mindenki megtudja, hogy homoszexuális vagy” | Magyar Hang

– Parasztgyerek vagyok. Négy testvéremmel a román határhoz közeli Létavértesen nevelkedtünk, édesanyám süketnéma. Tizenhárom voltam, amikor a nagybátyám megerőszakolt, ekkor elszöktem Bajára a nővéremhez – vázolja fel a múltat. – Pár hétig maradhattam csak náluk, utána a Sugovica partján, a piros vécében laktam – így hívták a helyiek az utcaseprők kukatárolóját. Évekig egy zöldséges alkalmazott feketén, aztán betöltöttem a tizenhatot, és felvettek utcaseprőnek. Amíg hajléktalan voltam, sokféle bántás ért. Gúnyoltak, leköptek, lökdöstek, de mindig azt hajtogattam: aki ki akar törni, annak sikerülhet!

(…)

HIRDETÉS

Ricsi divatba hozta Baján az adakozást. A jómódúak már nem dobják ki a megunt bútort, mosógépet, hűtőt – felajánlják neki.

(…)

A helyi egyházi középiskola angoltanára lett az ellenzék polgármesterjelöltje a városban. Az ellene folyó lejárató kampány miatt az országos hírekbe is bekerült Nyirati Klára szerint szembe kell nézni a Fidesz által gerjesztett félelemmel, különben nincs esély a változásra. Többek között arról is beszélt, hogy az emberek összefogást szorgalmaznak, ám amikor létrejön, gyanakodni kezdenek.

A teljes riportot és a Nyirati Klárával készített interjút keresse a Magyar Hang május 10-én megjelent 2019/19. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/19. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,014lájkolóTetszik
2,837követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek