HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A bajai lángo...

A bajai lángosos a közgyűlésbe megy

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Félig roma, félig magyar, nyolcgyermekes, homoszexuális családapa, mélyen hívő és harcos ellenzéki. Szabó Richárd a köré szerveződött segítőkkel több száz rászorulót támogat főként Baja térségében. Ősszel az ellenzéki pártok közös jelöltjeként indul a választáson, és ha befut, hazánkban ő lesz az első nyíltan meleg önkormányzati képviselő.

Részletek a Magyar Hang május 10-i, 2019/19. számában megjelent riportból!

Egyszerű, dísztelen ház a Bajától húsz kilométerre fekvő Rém községben. A hatalmas udvar közepét elfoglaló négyszögű tó a kacsák és libák édenkertje. Vígan napfürdőznek a kecskék, a vadászgörény; a páva őrzi a házat: fülsértő rikoltása elijeszti a vadakat. A páva tojásán egy szociálisan érzékeny pulyka kotlik, magyarázza házigazdánk, majd bemutatja Rogánt és Simicskát, a két peckes ludat. Ricsi ropogósra vasalt, feketével díszített, hófehér inge furcsán fest a falusi idillben. Ő is tudja; miattunk öltözött ki.

„Vagy abbahagyod a Fidesz támadását, vagy mindenki megtudja, hogy homoszexuális vagy” | Magyar Hang

– Parasztgyerek vagyok. Négy testvéremmel a román határhoz közeli Létavértesen nevelkedtünk, édesanyám süketnéma. Tizenhárom voltam, amikor a nagybátyám megerőszakolt, ekkor elszöktem Bajára a nővéremhez – vázolja fel a múltat. – Pár hétig maradhattam csak náluk, utána a Sugovica partján, a piros vécében laktam – így hívták a helyiek az utcaseprők kukatárolóját. Évekig egy zöldséges alkalmazott feketén, aztán betöltöttem a tizenhatot, és felvettek utcaseprőnek. Amíg hajléktalan voltam, sokféle bántás ért. Gúnyoltak, leköptek, lökdöstek, de mindig azt hajtogattam: aki ki akar törni, annak sikerülhet!

HIRDETÉS

(…)

Ricsi divatba hozta Baján az adakozást. A jómódúak már nem dobják ki a megunt bútort, mosógépet, hűtőt – felajánlják neki.

(…)

A helyi egyházi középiskola angoltanára lett az ellenzék polgármesterjelöltje a városban. Az ellene folyó lejárató kampány miatt az országos hírekbe is bekerült Nyirati Klára szerint szembe kell nézni a Fidesz által gerjesztett félelemmel, különben nincs esély a változásra. Többek között arról is beszélt, hogy az emberek összefogást szorgalmaznak, ám amikor létrejön, gyanakodni kezdenek.

A teljes riportot és a Nyirati Klárával készített interjút keresse a Magyar Hang május 10-én megjelent 2019/19. számában!

HIRDETÉS

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/19. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,679lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A sajtóból értesült a Színház- és Filmművészeti Egyetem arról, hogy már ősztől új formában működhetnek

Az intézmény vezetősége értetlenül áll a bejelentés előtt, miszerint alapítványi modellben működhetnek tovább idén szeptembertől.

Idill?

Lemondott az MNB alelnöke