HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán nem kér...

Orbán nem kér az Európai Néppárt „bölcseiből”

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az európai parlamenti választások előtt szeretett volna megbeszélést folytatni a magyar kormányfővel a belga Herman van Rompuy által vezetett „bölcsek tanácsa”, amelynek tagja Hans-Gert Pöttering német és Wolfgang Schüssel osztrák politikus is, de a magyar miniszterelnök elutasította a megkeresést, mondván a megadott időpontig nem lesz lehetőség tárgyalóasztalhoz ülni. A Népszava értesülését az Európai Néppárt brüsszeli székhelyén nem kívánták kommentálni.

A Népszava cikke felidézi, hogy a háromtagú „bölcsek tanácsát” az Európai Néppárt (EPP) márciusi politikai gyűlésén hozták létre, amikor felfüggesztették a Fidesz tagságát. Az ő feladatuk a magyar kormánypárt tevékenységének megfigyelése annak fényében, hogy megfelel-e az a Néppárt hivatalos dokumentumaiban lefektetett demokratikus értékeknek és elveknek. A Népszava információi szerint a hivatalosan Értékelő Bizottságnak nevezett grémium egyik tagja még május vége előtt szeretné felkeresni Magyarországot, és nemhivatalos formában tájékozódni a Fidesz-kormány tevékenységéről. A tervbe vett látogatásnak azonban nincs kitűzött időpontja, és bizonytalan, hogy egyáltalán sor kerül-e rá.

A Népszava újságírója utalt arra is, hogy a márciusban a Fidesz még benne lett volna egy találkozóban. A hazai bölcsek tanácsának vezetője, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke akkor például arról beszélt, hogy a feladatra kijelölt három európai politikus tényszerűen akarja megismerni a magyar döntések hátterét, ezáltal „hitelesebben értékelhetik a Fidesz tevékenységét, Magyarország helyzetét”.

Az elmúlt időszakban azonban teljesen elmérgesedett a viszony a két fél között, miközben Orbán a a populista politikusok kegyeit keresi. A Népszava emlékeztetett, Orbán Budapesten látta vendégül Matteo Salvinit, az olasz Liga elnökét, majd pedig Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárt, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetőjét. Orbán Viktor pedig egyre többször utalt a Néppárt elhagyására.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,568lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orvosi kamara: ez a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná

Kincses Gyula elnök szerint az államosítás alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmukat.

Mostoha