HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Török Gábor: ...

Török Gábor: fölényes Fidesz-győzelem várható

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Minden korábbinál nagyobb arányú győzelmet arathat a Fidesz az idei európai uniós választáson – írja honlapján Török Gábor. A politológus szerint hazánk szigetként emelkedik ki abban a tekintetben, hogy gyakorlatilag tét nélküli a szavazás, mert annyira aszimmetrikus hazai politikai paletta.

Az elemző kiemelte: a kormányon lévők politikai tehetségben, tudásban, kommunikációban és – ma már leginkább – erőforrásokban fényévekkel előzik riválisaikat. Itthon legfeljebb az okozhat meglepetést, ha a Fidesz 50 százalék alatti eredményt érne el.

Az ellenzékről a következőket írja Török: miután a pártok a maguk kis meccseit most vasárnap is le fogják játszani, a választási eredmények hatására lesznek majd olyanok, akik erősödnek és nyilván olyanok is, akiknek a belső helyzete gyengül. Az előrejelzésekből az olvasható ki, hogy előbbire leginkább a DK-nak és – ha átlépi az öt százalékot – a Momentumnak van esélye. Utóbbira a Jobbik, az MSZP és az LMP pályázik: a Jobbiknál és az MSZP-nél fontos lehet az egymáshoz viszonyított helyzetük („legerősebb” ellenzéki párt), az LMP-nél pedig nyilván a küszöb átlépése a választóvonal.

Kormányokat is buktathat az EP-választás | Magyar Hang

Az európai választások végkimenetele nem csak az Európai Unió jövőjét befolyásolja. Több országban nagyon komoly belpolitikai tétje is van a voksolásnak. Akad, ahol kormányt buktathat a rossz szereplés, míg másutt a parlamenti választások főpróbájának számít a szavazás.

Az ország jövője szempontjából alig lesz jelentősége a mostani választás eredményének. A politikai elemző szerint bármi is lesz azonban a vasárnapi eredmény, a magyar belpolitika irányát alapvetően nem fogja átalakítani. A 2022-es parlamenti választásig erre csak az idei őszi önkormányzati választás lehet valamennyire képes: abban az esetben, ha az ellenzéki együttműködés a helyi politika szintjén – Budapesten és a nagyvárosokban – valamelyest csökkenti a rendszer aszimmetriáját, erőforrásokat és reményt ad az egyikkel sem rendelkező ellenzéknek.

HIRDETÉS

Alacsony lehet a részvétel az EP-választáson | Magyar Hang

Nem nőtt a szavazókedv, a legjobb esetben is ötven százalék körül lehet a részvétel a májusi EP-választáson – derült ki a Medián közvélemény-kutatásából, amit az e heti HVG ismertet. Jelentősen csökkent viszont a bizonytalanok aránya, két hónap alatt 30 százalékról 24-re esett vissza.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,640lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek