HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Sneider Tamás...

Sneider Tamás: Egyáltalán nem merült fel a lemondásom

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Fel sem merült, hogy lemondjon a Jobbik elnöki posztjáról Sneider Tamás a vasárnapi európai parlamenti választáson elért csúfos eredményeik után – ezt maga a pártelnök közölte a Magyar Hanggal hétfőn kora délután a parlament folyosóján. Azt mondta, hogy ilyen kérés nem érkezett hozzá, vagyis úgy tűnik, az őszi önkormányzati választásig ő fogja vezetni a pártot.

HIRDETÉS

Sneider Tamás arról is beszélt lapunknak, hogy az elmúlt egy évben eleve csődkormányzás zajlott a Jobbiknál, nem is nagyon volt olyan, aki el akarta volna vállalni ezt a feladatot. Az Állami Számvevőszék által kiszabott összesen egymilliárd forintos gigabírságot említette, a belső bomlasztási kísérleteket, illetve a médiában megjelent karaktergyilkosságokat, ezek szerinte mind hozzájárultak a komoly visszaesésükhöz.

A pártelnök elismerte, hogy nem tudták mozgósítani a szavazóikat, ezért alakult úgy, hogy a korábban magát még az ellenzék legerősebb pártjának hirdető Jobbik mindössze 6,41 százalékot ért el, és megelőzte őket a Demokratikus Koalíció, a Momentum, de még az MSZP-Párbeszéd szövetség is. Ám úgy véli, hogy támogatóik nem átpártoltak más pártokhoz, hanem egyszerűen otthon maradtak. Az viszont még kérdés, hogy a néhány hónap múlva esedékes önkormányzati választáson vajon megmozdulnak-e. – Nem lesz könnyű – mondta a politikus, abban bízva, hogy a vasárnapi eredmény a velük szimpatizálókat is sokkolja és talán felhajtó ereje lesz.

Sneider Tamás azt is elmondta, hogy sok mindenen változtatni kell a pártstruktúrában, a szervezettségben, a mozgósításban, „nagyon sok ilyen típusú reformot” fog végrehajtani. Erről konkrétat még nem árult el, de az kiderült, hogy Szabó Gábor pártigazgató pozíciója ugyan biztos, viszont lesznek feladatok, amiket a jövőben inkább másra bíznak. Ilyen lehet a toborzás, ebben a kérdésben ugyanis a fiatalok talán jobban tudják használni a mai kor lehetőségeit.

HIRDETÉS

A Jobbik elnöke elárulta azt is, hogy ott akart lenni vasárnap este a választási eredmények hivatalos bejelentése utáni sajtótájékoztatón, de Gyöngyösi Márton és Jakab Péter szerinte mindent elmondott, ő pedig már csak biodíszlet lett volna.

Ha érdeklik a további hírek, az EP-választások utáni eseményekről a percről percre tudósításunkban olvashat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,203lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!