HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Nem kívántak ...

Nem kívántak Lovásszal vitázni a fideszesek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem kívánta megvitatni a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) munkájáról és a magyar tudomány általános helyzetéről szóló beszámolót a parlament kulturális bizottságának fideszes többsége. Annak ellenére tettek így, hogy a szerdai ülésen még Lovász László MTA-elnök is megjelent.

Ahogy a Népszava írja, az ülés elején Lovász rövid összefoglalót tartott a beszámolóról. Elhangzott, hogy az Európai Kutatási Tanács által kiírt pályázatok nagyjából felét többnyire magyar tudósok nyerik meg. Az MTA kutatóintézet-hálózata viszont ott van Európa legjobbjai között.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az MTA-elnök után Cseresnyés Péter emelkedett szólásra, aki úgy vélte, az MTA beszámolója ellentmondásos adatokat tartalmaz, „a rossz adatokból pedig rossz következtetéseket” von le. Az államtitkár az Oktatási Hivatal statisztikáira hivatkozva azt mondta, a doktori fokozatot szerzők aránya nemhogy csökkent, még nőtt is az elmúlt években. Ez igaz szerinte a doktori hallgatók számára is, és azt sem látja valósnak, hogy csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma.

„Az egyetemi oktatási adatok a felvi.hu-ról származnak, ha ezek nem egyeznek az Oktatási Hivatal adataival, az nem a mi sarunk” – válaszolta Lovász. A bizottság fideszes elnöke, Pósán László ezek után javasolta a beszámoló vitájának elhalasztását. Az MSZP-s Hiller István ezt nem tartotta jó ötletnek, szerinte ki kellene használni, hogy Lovász jelen van, és hogy egy ilyen magas rangú tudományos szaktekintéllyel tudnak tárgyalni. A fideszes többség mégis megszavazta a halasztást. L. Simon László azért hozzátette, ők egyáltalán nem akarják megúszni a vitát.

HIRDETÉS

Korábban megírtuk, hogy Palkovics László éjjel benyújtotta az MTA kutatóintézet-hálózatának átalakításáról szóló javaslatot.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,970lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

A miniszterelnök pénteken, szokásos reggeli rádióbejelentkezésében már beszélt arról, hogy kell új korlátozásra számítani.