HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Durvul az elő...

Durvul az előválasztási kampány: a DK csalásról beszél

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Egyre inkább éleződik a harc a főpolgármester-jelölti előválasztáson, már nemcsak a jelöltek piszkálják egymást, hanem a pártok is beszálltak. A Demokratikus Koalíció (DK) ugyanis – mint írták – hivatalos bejelentést tesz a lebonyolító Civil Választási Bizottságnál választási csalás miatt.

HIRDETÉS

Gyurcsány Ferenc pártja azt kifogásolja, hogy tömegesen érkeztek állampolgári bejelentések egy „félrevezető tartalmú automata hívásról”. Abban ugyanis úgy állítják be, mintha Karácsony Gergely a DK és Gyurcsány Ferenc által hivatalosan támogatott jelölt lenne. Ehhez még a pártelnök egy korábbi televíziós szereplésének hangját is felhasználták. – A DK áll minden versenyhelyzet elé, azonban mi a tisztességes verseny hívei vagyunk, ahol egyetlen fél sem nyúl tisztességtelen és a választókat megtévesztő eszközökhöz – írták közleményükben.

Előválasztás: piszkálódás volt, nagy vita nem | Magyar Hang

Élesebb konfliktusok nélkül, inkább csak kisebb piszkálódásokkal zajlott le a fővárosi előválasztáson elindult három jelölt élő televíziós vitája vasárnap este az ATV-ben. Az azért kirajzolódott, hogy a két fő esélyes, vagyis Karácsony Gergely és Kálmán Olga igyekezett oda-odaszúrni egymásnak. A főszerep a szakpolitikai programoké volt, az ígéretek pedig záporoztak: elektromos buszok, Tiborcz-adó, átláthatósági biztos, újabb önkormányzati bérlakások, fásítás, olcsóbb bérlet.

Bárki is szerkesztette az automata hívást, egyáltalán nem lehetett nehéz olyan mondatokat találni Gyurcsány Ferenctől, amelyekben valóban arról beszél, hogy Karácsony Gergely az ő jelöltjük. A DK vezetője ugyanis még az európai parlamenti választások után is azt mondta az ATV esti műsorában, hogy kitartanak a zuglói polgármester mellett.

Néhány nappal később jött a meglepetés, amikor Dobrev Klára – Gyurcsány Ferenc felesége és a DK megválasztott európai parlamenti képviselője – bemutatta Kálmán Olgát, mint akit elindítanak a főpolgármesteri jelöltségért az előválasztáson. A lépés okozott zavart a rendszerben. Karácsony Gergely és az őt továbbra is támogató MSZP elnöke, Tóth Bertalan is arról beszélt, hogy bizalmi deficit alakult ki a pártok között. Gyorsan beindult a magyarázkodás is, de leginkább elbeszéltek egymás mellett. Gyurcsány Ferenc szerint Karácsony Gergely mögül elfogyott a támogatás, ezért döntöttek új jelölt mellett. Karácsony Gergely viszont azt állította, hogy még a bejelentés előestéjén is úgy tudta, hogy a DK támogatja.

HIRDETÉS

Az előválasztás szerdán délig tart, Budapest tizenöt helyszínén lehet szavazni. Három jelölt neve szerepel a szavazólapokon: az MSZP és a Párbeszéd által támogatott Karácsony Gergelyé, a DK által jelölt Kálmán Olgáé, illetve a momentumos Kerpel-Fronius Gáboré. Az már szerdán délután, este kiderül, hogy ki tudott győzni, elvileg ő lesz az ellenzék főpolgármester-jelöltje ősszel Tarlós Istvánnal szemben. A korábbi állítások szerint bárki is nyer, az összes párt beáll mögé, ez pedig azt is jelenti, hogy Gyurcsány Ferencéknek be kéne állniuk Karácsony Gergely mögé, ha ő nyerné a voksolást. Kérdés, hogy ezt mennyiben befolyásolja, hogy most éppen csalásról beszélnek.

Az előválasztáson egyébként hétfőn délutánig már több mint 46 ezren szavaztak. A legforgalmasabb helyszínek között van az Örs vezér tere, a Móricz Zsigmond körtér, illetve a Széll Kálmán tér.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,541lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.