HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Orbán: A Nemz...

Orbán: A Nemzeti alaptanterv része lehet a honvédelem

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A kormányfő szerint Ursula von der Leyen megválasztásával elfogadható megoldás született, hisz az uniót eddig irányító bevándorláspárti vezetők lekerültek a színről, és helyükbe olyanok kerülnek, akik tisztelik a nemzetet. Ezért is üdvözölte, hogy a „bevándorláspárti, Soros-jelölt” Timmermans, és Manfred Weber is kiesett. Június elején a Fidesz azt azonban megszavazta, hogy a német Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa legyen az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője. 

Orbán úgy látja „önmagában az, hogy az állam- és kormányfők egy hétgyermekes német családanyát választottak meg, jól mutatja, hogy másfajta szelek fújnak majd Brüsszelben”. De Orbán úgy véli, nem szabad még örülni, mert az elmúlt öt évben sok hiba történt Brüsszelben, ezeket ki kell javítani, például a terrorizmus, a közbiztonság, a migráció és a gazdaság területén.

HIRDETÉS

Arról viszont már nem volt hajlandó beszélni, hogy mivel bírta rá Emmanuel Macron francia elnököt arra, hogy mégse támogassa Timmermanst.

„Ez maradjon az én titkom”

– felelte a műsorvezető kérdésére.

Azzal kapcsolatban, hogy a fideszes Járóka Lívia megszavazta a DK-s Dobrev Klára EP-alelnökségét, de Dobrev nem volt hajlandó ugyanerre, Orbán azt mondta, ahány ház, annyi szokás. A jobboldal nemzeti erő, a baloldal pedig internacionalista. Orbán szerint a „jobboldalon ökölszabály, hogy sohasem utálhatjuk jobban az ellenfeleinket, mint amennyire szeretjük a hazánkat”. 

HIRDETÉS

Ötéves terv

Az interjúban szó esett a következő öt év uniós politikájáról: megítélése szerint Magyarország nem függ az EU-s pénzektől, anélkül is tud sikeres gazdaságpolitikát folytatni. A kormányfő a mai költségvetési szavazás kapcsán kiemelte, nagyratörő tervei között szerepel, hogy Magyarország ne hitelfelvevő legyen, hanem másoknak tudjon támogatást nyújtani. 

Orbán Viktor most sem hagyta ki, hogy a migrációs nyomásról beszéljen. Ezzel kapcsolatban arra utalt, hogy az Európa felé tartó migrációs nyomás nőni fog. E kapcsán beszélt a kormányfő a civil szervezetek (NGO) helyzetéről. Szerinte ezek, a nemzetközi hálózatok támogatását élvező csoportosulások nagyon agresszívek, erőszakosak, ezért Magyarország mielőbb szeretné elérni, hogy ne kaphassanak uniós forrásokat. „Ez egy harci kérdés” – fogalmazott Orbán.

Kitért arra is, hogy míg az EU eddigi bevándorláspárti vezetői legalizálni próbálták az illegális bevándorlást, addig Magyarország ehelyett családtámogatással oldaná meg a népességfogyást. Szerinte hazánkban nincsenek éhező gyerekek, hisz azok, akik óvodába, iskolába járnak, megfelelő ellátásban részesülnek. Hangsúlyozta továbbá, hogy meg kell erősíteni a honvédelmet, a katonai védelmi kiadásokra sem kell sajnálni a pénzt, Magyarországnak ugyanis képesnek kell lennie arra, hogy ha két irányból egyszerre támadják meg, akkor ezt a hadserege el tudja hárítani. A miniszterelnök úgy látja, mindenkinek alapvető képességekkel bírnia a haza megvédésére. „Ez fontos szempont a fiatalok nevelésében, a Nemzeti alaptantervnek ezért ez elemi része lesz” – mutatott rá az interjúban Orbán. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,339lájkolóTetszik
3,153követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

És a lelkiismeret?

Hiszem, ha beigazolódik azok félelme, akik joggal tartanak a miniszterelnök időkorlát nélküli, teljes felhatalmazásától, akkor a 133 törvényt megszavazó képviselő közül sokan nagyon fogják szégyellni magukat.