HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Román lett a ...

Román lett a NATO második embere

HIRDETÉS

Szerda délután Jens Stoltenberg NATO-főtitkár tweetelte ki, hogy egy román diplomatát, Mircea Geoană-t nevezte ki főtitkár-helyettesnek. 

HIRDETÉS

– Boldog vagyok, hogy kinevezhettem Mircea Geoană-t főtitkár-helyettesnek. Ő elkötelezett ügyvédje a transzatlanti kapcsolatoknak, és magával hozza a diplomataként és államférfiként szerzett tapasztalatait. Ő az első román, aki ilyen magas pozícióba kerül – állítja a NATO-főtitkár a szervezet által kiadott közleményben. Jens Stoltenberg egyúttal megköszönte Rose Gottemoeller korábbi főtitkár-helyettes szolgálatait. Az amerikai diplomata 2016 októbere óta töltötte be ezt a tisztséget; román társa idén októbertől kezdi meg a munkáját a transzatlanti szervezetben.

Magyarországnak is fájni fog Trump új terve | Magyar Hang

A szövetséges államok viseljék a náluk állomásozó amerikai csapatok költségeit, ezen felül pedig fizessenek további 50 százalékot azért a kiváltságért, hogy mindezt megtehetik – ezt szeretné elérni az amerikai elnök.

Geoană korábban a bukaresti szenátus elnöke is volt, de dolgozott külügyminiszterként és volt Románia washingtoni nagykövete is. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

27,755lájkolóTetszik
2,382követőKövetés
16,693feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Elhallgatások és hazugságok – Magyar Hang-ajánló

Thuróczy Szabolcs-interjú. Lelepleződik „Tiborc”, a szalagmunkás riporter. Vannak anyák, akik maguk is árulják a drogot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A gyűlöletet könnyű kiereszteni a palackból, de visszaterelni lehetetlen

Közpénzből kitömött, ócska propagandalapok szítják a gyűlöletet szinte bárki, bármilyen társadalmi csoport ellen, szinte egymással versengve.

Vízszintes végtelen