HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Teljes szerve...

Teljes szervezetlenség uralkodik a főváros és az agglomeráció közlekedésében

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A nyár végének közeledtével egyre többen térnek vissza a fővárosba, ezzel párhuzamosan pedig már most nap mint nap megbénul a budapesti közlekedés. A káoszt – mint ahogy minden nyáron, most is – az idézi elő, hogy párhuzamosan fut több út- és villamosfelújítás, amelyek csak részben fognak elkészülni a szeptemberi iskolakezdésre.

Jó hír hogy, a városszerte bosszúságot okozó 4-es 6-os villamosvonal felújítása a terveknek megfelelően remélhetőleg éppen befejeződik szeptember másodikára, ám több budai rekonstrukció még az ősz folyamán is zajlani fog. Ráadásul nem jobb a helyzet a környező településeken sem.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Sokadszor bizonyosodik be, hogy a fővárosban és az agglomerációban található településeken a tömegközlekedés egyszerűen alkalmatlan a napi ingázások kiszolgálására. Ez ugyanúgy igaz a vonatközlekedésre, mint a buszra. Pontosan ezért ülnek autóba az emberek, mert így ha lényegesen megnőtt időtartammal is, de legalább eljutnak a céljaikig” – jelentette ki lapunknak Gyöngyösi Máté.

A Közlekedő Tömeg Egyesület elnökségi tagja szerint nem véletlen, hogy például az érdi járás esetében 1000 emberre már 380 autó jut, és bizony egyre nagyobb számban használják is mindennap ezeket a gépjárműveket.

HIRDETÉS

Működésképtelen klímák, 35 fok körüli hőség a BKV-buszokon | Magyar Hang

A másodfokú hőségriasztás ellenére több mint 300 BKV-buszon nem működik a klímaberendezés – állítja a Közlekedő Tömeg Egyesület. Ez a BKV légkondicionálóval felszerelt buszainak több mint harmadát jelenti. Az állítást számos, hőmérővel végzett helyszíni ellenőrzésükre, és az általuk üzemeltetett hibabejelentő felület, a Tudatos Közlekedő adataira alapozzák.

„Gondoljunk csak bele, az autóban van hely, tiszta a környezet benne, működik a klíma is, ami ebben a nagy melegben nem utolsó szempont. Ráadásul ma már különböző applikációk segítségével akár az útidőt is lecsökkenthetjük, hiszen segítenek a legnagyobb dugók kikerülésében. És akkor még nem említettük meg azt, hogy az agglomerációs tömegközlekedés esetén nem létezik az úgynevezett kombinált bérlet, azaz ami a vonatra és a buszra is jó, így nincs lehetőség az átjárhatóságra, ami nagyon nagy hiányosság” – állította a szakember.

Persze az említett applikációk megléte nem oldja meg az egyre nagyobb dugókat, amelyek a különböző felújítások miatt már-már közlekedési káoszt okoznak a nap minden órájában. Pedig ezt Gyöngyösi Máté szerint azért kezelni lehetne.

a szakember kitért arra is, hogy miután a BKK Közút függetlenül működik anyavállalatától, egyszerűen nincs központi közlekedési szervező Budapesten és környékén. Korábban ez nem így volt, és a BKK Közút kezelte a különböző projekteket, összehangolták a fejlesztéseket, felújításokat. Ezek jóval kisebb kellemetlenséggel jártak, mint most, amikor a cég önállósulva próbál úrrá lenni a helyzeten. Azt látni – folytatta –, hogy a széttagolt cégek egyáltalán nem kommunikálnak egymással. Ugyanakkor az tény, hogy a felújításokat el kell végezni, de szükséges lenne a munkálatok összehangolására.

HIRDETÉS

Az agglomeráció is elvérzett

Gyöngyösi Máté véleménye szerint a vonatközlekedésben legalább akkora káosz van, mint a budapesti utakon. Példának említette a Budapest-Monor-Szolnok vonalat, ahol van olyan nap, amikor nem kevesebb, mint tíz vonat egyszerűen nem indul el, míg amelyik legalább megy, azoknál a minimálisan elvárható hét vasúti kocsi helyett sok esetben 3-4 kocsiból áll a szerelvény. „Ugyanakkor az nem igaz, hogy ez az állapot az új menetrend bevezetésének köszönhető. A rengeteg késés pedig a leromlott pályák, a rosszul szervezett karbantartások miatt van. Ráadásul a régi típusú vagonokban nincs klíma, ami még megnöveli az ellenérzést a vasúti közlekedéssel szemben. Az sem segíti a helyzetet, hogy egyszerűen kritikán aluli a tájékoztatás a pályaudvarokon, vasúti megállókban, hiszen nemcsak az utasok, de még a jegyvizsgálók sem kapnak tájékoztatást a kialakult helyzetről” – mondta Gyöngyösi Máté, aki hozzátette, a Volánbusz esetében a közutakon tapasztalható dugók növelik meg jelentősen a menetidőt, ráadásul a tájékoztatás szintje semmivel sem jobb, mint a MÁV esetében.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,970lájkolóTetszik
3,642követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek