HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Teljes szerve...

Teljes szervezetlenség uralkodik a főváros és az agglomeráció közlekedésében

HIRDETÉS

A nyár végének közeledtével egyre többen térnek vissza a fővárosba, ezzel párhuzamosan pedig már most nap mint nap megbénul a budapesti közlekedés. A káoszt – mint ahogy minden nyáron, most is – az idézi elő, hogy párhuzamosan fut több út- és villamosfelújítás, amelyek csak részben fognak elkészülni a szeptemberi iskolakezdésre.

HIRDETÉS

Jó hír hogy, a városszerte bosszúságot okozó 4-es 6-os villamosvonal felújítása a terveknek megfelelően remélhetőleg éppen befejeződik szeptember másodikára, ám több budai rekonstrukció még az ősz folyamán is zajlani fog. Ráadásul nem jobb a helyzet a környező településeken sem.

„Sokadszor bizonyosodik be, hogy a fővárosban és az agglomerációban található településeken a tömegközlekedés egyszerűen alkalmatlan a napi ingázások kiszolgálására. Ez ugyanúgy igaz a vonatközlekedésre, mint a buszra. Pontosan ezért ülnek autóba az emberek, mert így ha lényegesen megnőtt időtartammal is, de legalább eljutnak a céljaikig” – jelentette ki lapunknak Gyöngyösi Máté.

A Közlekedő Tömeg Egyesület elnökségi tagja szerint nem véletlen, hogy például az érdi járás esetében 1000 emberre már 380 autó jut, és bizony egyre nagyobb számban használják is mindennap ezeket a gépjárműveket.

Működésképtelen klímák, 35 fok körüli hőség a BKV-buszokon | Magyar Hang

A másodfokú hőségriasztás ellenére több mint 300 BKV-buszon nem működik a klímaberendezés – állítja a Közlekedő Tömeg Egyesület. Ez a BKV légkondicionálóval felszerelt buszainak több mint harmadát jelenti. Az állítást számos, hőmérővel végzett helyszíni ellenőrzésükre, és az általuk üzemeltetett hibabejelentő felület, a Tudatos Közlekedő adataira alapozzák.

„Gondoljunk csak bele, az autóban van hely, tiszta a környezet benne, működik a klíma is, ami ebben a nagy melegben nem utolsó szempont. Ráadásul ma már különböző applikációk segítségével akár az útidőt is lecsökkenthetjük, hiszen segítenek a legnagyobb dugók kikerülésében. És akkor még nem említettük meg azt, hogy az agglomerációs tömegközlekedés esetén nem létezik az úgynevezett kombinált bérlet, azaz ami a vonatra és a buszra is jó, így nincs lehetőség az átjárhatóságra, ami nagyon nagy hiányosság” – állította a szakember.

HIRDETÉS

Persze az említett applikációk megléte nem oldja meg az egyre nagyobb dugókat, amelyek a különböző felújítások miatt már-már közlekedési káoszt okoznak a nap minden órájában. Pedig ezt Gyöngyösi Máté szerint azért kezelni lehetne.

a szakember kitért arra is, hogy miután a BKK Közút függetlenül működik anyavállalatától, egyszerűen nincs központi közlekedési szervező Budapesten és környékén. Korábban ez nem így volt, és a BKK Közút kezelte a különböző projekteket, összehangolták a fejlesztéseket, felújításokat. Ezek jóval kisebb kellemetlenséggel jártak, mint most, amikor a cég önállósulva próbál úrrá lenni a helyzeten. Azt látni – folytatta –, hogy a széttagolt cégek egyáltalán nem kommunikálnak egymással. Ugyanakkor az tény, hogy a felújításokat el kell végezni, de szükséges lenne a munkálatok összehangolására.

Az agglomeráció is elvérzett

Gyöngyösi Máté véleménye szerint a vonatközlekedésben legalább akkora káosz van, mint a budapesti utakon. Példának említette a Budapest-Monor-Szolnok vonalat, ahol van olyan nap, amikor nem kevesebb, mint tíz vonat egyszerűen nem indul el, míg amelyik legalább megy, azoknál a minimálisan elvárható hét vasúti kocsi helyett sok esetben 3-4 kocsiból áll a szerelvény. „Ugyanakkor az nem igaz, hogy ez az állapot az új menetrend bevezetésének köszönhető. A rengeteg késés pedig a leromlott pályák, a rosszul szervezett karbantartások miatt van. Ráadásul a régi típusú vagonokban nincs klíma, ami még megnöveli az ellenérzést a vasúti közlekedéssel szemben. Az sem segíti a helyzetet, hogy egyszerűen kritikán aluli a tájékoztatás a pályaudvarokon, vasúti megállókban, hiszen nemcsak az utasok, de még a jegyvizsgálók sem kapnak tájékoztatást a kialakult helyzetről” – mondta Gyöngyösi Máté, aki hozzátette, a Volánbusz esetében a közutakon tapasztalható dugók növelik meg jelentősen a menetidőt, ráadásul a tájékoztatás szintje semmivel sem jobb, mint a MÁV esetében.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

28,505lájkolóTetszik
2,555követőKövetés
17,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Emberek, helyzet van!” – Magyar Hang-ajánló

Bod Péter Ákos-, Pikó András- és Mautner Zsófia-interjú, jászberényi riport. Körüljártuk a legújabb oktatási reformot. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kurz már koalíciós partnerét keresi

Az Osztrák Néppárt az előrehozott választások biztos esélyese Ausztriában, ám nagy kérdés, hogy az ÖVP kivel fog együtt kormányozni.

Tüzek