HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kész Zoltánék...

Kész Zoltánék a közéletről beszélgettek volna, a Soproni Egyetem lemondta a helyszínt

HIRDETÉS

A vidéki választók aktivitásáról, inaktivitásáról, az információáramlásról és a média szabadságáról rendezett volna konferenciát a Szabad Piac Alapítvány szeptember 5-én Sopronban, a Soproni Egyetem azonban két nappal az esemény előtt váratlanul felmondta a civilekkel küldött szerződést.

HIRDETÉS

Az indoklás szerint tulajdonosi döntés miatt nem biztosítanak helyet a rendezvénynek, amelyen Kész Zoltán volt országgyűlési képviselő, az alapítvány tiszteletbeli elnöke mellett Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter, Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője, Joób Márk egyetemi professzor, valamint Varga Norbert egyetemi docens, az ellenzék soproni polgármesterjelöltje is felszólalt volna.

Kész Zoltán a Magyar Hangnak elmondta, kedd reggel kapott egy emailt az egyetem tulajdonában álló Universitas Fidelissima Kft-től, amelyben közölték, hogy a Ligneum SOE Látogatóközpont lefoglalásáról augusztus 26-án kötött szerződést egyoldalúan felbontják. Kész szerint a döntés egyértelműen politikai motivációjú, az egyetem nem szeretett volna helyet adni egy konferenciának, amelyen Jeszenszky Gézán és rajta kívül a függetlenként induló, de a teljes ellenzék támogatását élvező Varga Norbert is megjelenik.

„Ma állami vezetők mondanák meg, mit jelent kereszténynek lenni” | Magyar Hang

Marcaliban gyűltek össze konzervatív értelmiségek és politikusok, előadást tartott Beer Miklós is.

A korábbi országgyűlési képviselő megdöbbentőnek és felháborítónak tartja az eljárást. Mint elmondta, a helyszínt biztosító cég a szerződés aláírásakor is tisztában volt az esemény témáival és a résztvevők személyével, korábban mégsem emeltek kifogást a konferencia ellen. Azzal, hogy két nappal a rendezvény előtt mondták fel a szerződést, nehéz helyzetbe hozták a szervezőket, akik azonban gyorsan megoldották a problémát, sikerült új helyszínt találniuk, így az eseményt változatlan formában megtartják.

Megkerestük az ügyben a Soproni Egyetemet, ahonnan arról tájékoztatták lapunkat, hogy döntésüket az egyetem rendezvényszervezési szabályzata és etikai kódexe alapján hozták meg, nem pedig politikai motivációból.

HIRDETÉS

Mivel a rendezvényen szervezőként és résztvevőként jelenik meg Varga Norbert polgármesterjelölt, így a kampányidőszakra tekintettel az esemény – figyelembe véve a kerekasztal beszélgetés politikailag érzékeny témáját is – álláspontjuk szerint egyértelműen politikai rendezvénynek minősül. Ilyen célra pedig – a fent említett szabályzatok alapján – az egyetem infrastruktúrájának használatát nem engedélyezik.

Az intézmény a rendezvényhelyszín bérletére vonatkozó szerződés egyoldalú felmondásából eredő kellemetlenségekért ezúton kér elnézést az érintettektől – írták közleményükben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,156lájkolóTetszik
2,688követőKövetés
17,700feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Tequilát Orbánnak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Bödőcs Tiborral és L. Ritók Nórával. Miskolci és szombathelyi választási riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 60. – Üzenjük Karácsony Gergelynek: Ne!

Műsorvezető: Dévényi István. E heti vendégek: Tóth Richárd, a HVG újságírója és Katona Mariann, a Magyar Hang munkatársa.

A torontói gép