HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kész Zoltánék...

Kész Zoltánék a közéletről beszélgettek volna, a Soproni Egyetem lemondta a helyszínt

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A vidéki választók aktivitásáról, inaktivitásáról, az információáramlásról és a média szabadságáról rendezett volna konferenciát a Szabad Piac Alapítvány szeptember 5-én Sopronban, a Soproni Egyetem azonban két nappal az esemény előtt váratlanul felmondta a civilekkel küldött szerződést.

HIRDETÉS

Az indoklás szerint tulajdonosi döntés miatt nem biztosítanak helyet a rendezvénynek, amelyen Kész Zoltán volt országgyűlési képviselő, az alapítvány tiszteletbeli elnöke mellett Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter, Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője, Joób Márk egyetemi professzor, valamint Varga Norbert egyetemi docens, az ellenzék soproni polgármesterjelöltje is felszólalt volna.

Kész Zoltán a Magyar Hangnak elmondta, kedd reggel kapott egy emailt az egyetem tulajdonában álló Universitas Fidelissima Kft-től, amelyben közölték, hogy a Ligneum SOE Látogatóközpont lefoglalásáról augusztus 26-án kötött szerződést egyoldalúan felbontják. Kész szerint a döntés egyértelműen politikai motivációjú, az egyetem nem szeretett volna helyet adni egy konferenciának, amelyen Jeszenszky Gézán és rajta kívül a függetlenként induló, de a teljes ellenzék támogatását élvező Varga Norbert is megjelenik.

„Ma állami vezetők mondanák meg, mit jelent kereszténynek lenni” | Magyar Hang

Marcaliban gyűltek össze konzervatív értelmiségek és politikusok, előadást tartott Beer Miklós is.

A korábbi országgyűlési képviselő megdöbbentőnek és felháborítónak tartja az eljárást. Mint elmondta, a helyszínt biztosító cég a szerződés aláírásakor is tisztában volt az esemény témáival és a résztvevők személyével, korábban mégsem emeltek kifogást a konferencia ellen. Azzal, hogy két nappal a rendezvény előtt mondták fel a szerződést, nehéz helyzetbe hozták a szervezőket, akik azonban gyorsan megoldották a problémát, sikerült új helyszínt találniuk, így az eseményt változatlan formában megtartják.

HIRDETÉS

Megkerestük az ügyben a Soproni Egyetemet, ahonnan arról tájékoztatták lapunkat, hogy döntésüket az egyetem rendezvényszervezési szabályzata és etikai kódexe alapján hozták meg, nem pedig politikai motivációból.

Mivel a rendezvényen szervezőként és résztvevőként jelenik meg Varga Norbert polgármesterjelölt, így a kampányidőszakra tekintettel az esemény – figyelembe véve a kerekasztal beszélgetés politikailag érzékeny témáját is – álláspontjuk szerint egyértelműen politikai rendezvénynek minősül. Ilyen célra pedig – a fent említett szabályzatok alapján – az egyetem infrastruktúrájának használatát nem engedélyezik.

Az intézmény a rendezvényhelyszín bérletére vonatkozó szerződés egyoldalú felmondásából eredő kellemetlenségekért ezúton kér elnézést az érintettektől – írták közleményükben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,752lájkolóTetszik
2,954követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Igaza van Simonka Györgynek, korunk vértanújának

Távlatokban gondolkodó államférfiak kellenének, de nekünk per pillanat csak a „számok hozásában” érdekelt fideszeseink vannak. Akikről mindent elmond, hogy a választókerületükben zajló társadalmi és gazdasági folyamatok szempontjából majdnem mindegy, hogy a vádlottak padján ülnek, vagy a Parlamentben.