HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Vitára hívta ...

Vitára hívta ki a fideszes polgármestert Baranyi Krisztina

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Vitát kezdeményez Bácskai Jánossal az ellenzéki pártok által támogatott független ferencvárosi polgármesterjelölt – tudta meg az index. Baranyi Krisztina a parkolási és lakásbotrányok révén évek óta hangos kerület vitás kérdéseiben nyilvánosan ütköztetné érveit a fideszes polgármesterrel. A kerületet jelenleg vezető Bácskai János más ügyek miatt is megosztó polgármester a Ferencvárosban, aki a polgármesteri székét kizárólag a megosztott ellenzéknek köszönhette, ugyanis alig több mint egy százalékkal tudta legyőzni a korábban a kerületet húsz évig irányító Gegesy Ferencet (Bácskai 44,45, míg Gegesy 43,14 százalékot kapott).

HIRDETÉS

A kerületben bajban van a kormányoldal, hiszen az EP-választáson a Momentum (22,83%) és a DK (17,13%) együtt több voksot szerzett a Fidesznél (38,3%), és ha ehhez még hozzáadjuk a gyengén szerepelt szocialisták eredményeit is (7,69%), akkor az látszik, hogy egy egységes ellenzéki jelölt igenis legyőzheti a kormánypárti polgármestert a közelgő őszi önkormányzati választásokon.

Nagy kérdés azonban, hogy a kerületben egyre-másra feltűnő álfüggetlenek mennyire zavarják meg Baranyi kampányát. Baranyi a bejelentésével egyidőben bemutatta azokat az ellenzéki képviselőjelölteket, akik a megállapodás értelmében együtt indulnak vele. A tájékoztatót egy négytagú, Baranyit támadó csapat igyekezett megzavarni. A helyzet pikantériája, hogy az akció főkolomposa, Cséplő Dániel néhány héttel ezelőttig az ellenzéki együttműködés szocialista párt tagja volt, azóta kizárták, mert bejelentette, hogy elindul független polgármesterjelöltként Ferencvárosban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

34,961lájkolóTetszik
3,144követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szerkesztőségi vezércikkben kritizálja Orbán „túlhatalomtörvényét” a brit The Guardian

Ugyan a koronavírus-járványra való tekintettel mindenhol veszélyhelyzeti felhatalmazást kérnek a kormányok, ám azok – egy működő demokráciában – időkorláthoz kötöttek – írja a brit baloldali lap.

Márciusok Brüsszelben