HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld A korábban ke...

A korábban keményen magyarellenes Szlovák Nemzeti Párt elnökével nézte együtt a meccset Orbán Viktor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Illusztris vendéggel nézte végig Orbán Viktor a hétfő esti Magyarország-Szlovákia labdarúgó EB-selejtező mérkőzést, Kövér László és közte ugyanis nem más állt, mint a korábban Ján Slota fémjelezte keményen magyarellenes szlovák politikai alakulat, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) jelenlegi elnöke, Andrej Danko – jelentette a 444.

A szlovák parlament házelnöki tisztségét is betöltő Danko Facebook-bejegyzése szerint korábban egy arany(ozott) fokost is ajándékozott a magyar miniszterelnöknek.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Andrej Danko – predseda SNS

Andrej Danko – predseda SNS added a new photo.

Az SNS hírhedt pártelnöke, Slota 2010-ben még telerakta az akkor már schengeni szlovák-magyar határt a trianoni diktátum 90. évfordulóját ünneplő kőoszlopokkal, teátrális körülmények között maga avatta például fel az egyik ilyen „emlékművet” Komáromnál. De egy bírósági tárgyaláson azt is vallotta, büszke arra, hogy egyszer úgy bevert egy magyarnak, hogy annak monoklija lett a szemén; ahogy akarta ő a földdel egyenlővé tenni tankokkal Budapestet.

Slota és az SNS 2012-ben aztán kiesett a parlamentből, a balhés pártelnököt pedig Danko váltotta. Slotát – aki utódját félcigánynak is nevezte – később sikkasztás miatt kizárták a saját alakulatából is.

HIRDETÉS

Danko közben az elmúlt években magyar helyett Brüsszelt ostorozó párttá változtatta az SNS-t, amely, a szlovák-magyar Most-Híd párttal együtt tagja a szociáldemokrata Smer dominálta kormánykoalíciónak; a politikus pedig 2016 óta parlamenti házelnök.

Danko egyébként amellett, hogy bocsánatot kért elődje kijelentései miatt, ám ő és pártja a közelmúltban azzal kerültek be a hírekbe, hogy egy olyan „himnusztörvényt” indítványoztak, amellyel akár 7000 eurós bírsággal is büntethették volna azokat, akik egy rendezvényén egy idegen ország, például Magyarország himnuszát éneklik, ha nincs a helyszínen az adott ország hivatalos küldöttsége. A javaslat végül elsikkadt és nem lett belőle semmi.

Mégis szabadon lehet énekelni majd a magyar Himnuszt Szlovákiában? | Magyar Hang

Gyorsított eljárásban tárgyalja majd a szlovák parlament a Híd-Most módosító javaslatát, amely a himnusztörvényre vonatkozik.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,914lájkolóTetszik
3,627követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Három balatoni település kapott kikötőt a Baharttól

Balatonakali, Balatonkenese és Balatonudvari bizonyos feltételekkel 25 évre ingyenes használatba kapja a kikötőket.