HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Facebook-like...

Facebook-like miatt kellett elhagynia az iskolát egy diáknak

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Újabb diák hagyta ott a szekszárdi Garay János Gimnáziumot, mert nem tűrte, ahogy az igazgatónő, Heilmann Józsefné és több tanár bánt vele. A fiút ugyanis még hétvégén is felhívták és számonkérték, amiért a Facebookon az „imádom” gombot nyomta egy iskolát érintő, az MSZP által közzétett posztra. Nem ő az első, aki Heilmann Józsefné miatt távozik, korábban Bomba Gábor jelenlegi szekszárdi ellenzéki polgármesterjelölt fiának kellett iskolát váltania. A diákcsínyből akkor rendőrségi ügy lett.

Múlt pénteken kezdődött a történet, amikor a szekszárdi Garay János Gimnáziumban az egyik osztályfőnök – tolmácsolva az igazgatónő kérését – figyelmeztette a diákokat: ne lájkoljanak a Facebookon olyan politikai cikkeket, amelyek az iskolához köthetők – mesélte a Magyar Hangnak egy szülő. Csötönyi Valéria elmondása szerint a tanár kiemelte az egyik diák nevét, mégpedig az ő fia legjobb barátjáért.

HIRDETÉS

A fia – Csötönyi Pál – ezen annyira felháborodott, hogy még aznap délután nemcsak lájkolta, hanem egyenesen az imádom gombot nyomta a szekszárdi MSZP egyik posztjára, amely arról szólt, hogyan hagyják ott a tanárok az intézményt. Az információ gyorsan terjedt, másnap, vagyis szombaton reggel már csörgött is a telefonja, az egyik tanár hívta. Édesanyja beszámolója szerint az oktató „ordenáré stílusban” kérte számon, hogy mit képzel magáról, majd azt mondta, azonnal hívja fel az igazgatónőt és kérjen tőle bocsánatot. A diák azonban úgy érzete, hogy nem tartozik bocsánatkéréssel, hiszen lehet önálló véleménye.

Hétfőn reggel első útja az igazgatónőhöz vezetett, aki – az anya elmondása szerint – ugyancsak jelezte neki, hogy ilyet nem tehet. A fiú ugyanis a diákönkormányzat elnöke, vagyis az igazgatónő szerint nem magánemberként, hanem ilyen minőségében nyilvánított véleményt. A tanuló erre közölte, hogy akkor ő nem akar a továbbiakban elnök lenni, Csötönyi Pál akar lenni, önálló, saját véleménnyel. A lemondást nem engedték neki, sőt, az igazgatónő állítólag azt mondta, hogy jegeljék az ügyet október 13-ig – vagyis az önkormányzati választások napjáig – és majd ezután térjenek vissza rá.

A fiú kiborult a történtek miatt, és szüleinek jelezte, nem akar a továbbiakban a Garayba járni. A kiíratás tervének már aznap híre ment, több tanár is igyekezett marasztalni, de a diák hajthatatlan volt. Kedden reggel már édesanyjával érkezett az iskolába, hogy a papírmunkát elintézzék. Csötönyi Valéria elmondása szerint az igazgatónő is látta őket, de inkább nem ment ki hozzájuk az irodájából. Végül egy másik, közeli iskolába iratkoztak be.

HIRDETÉS

A fiú – amellett, hogy a diákönkormányzat elnöke – a helyi ifjúsági önkormányzat képviselője, az országos diákparlament tagja, több cikk is jelent meg róla a helyi újságban, számtalan dolgot intézett az iskolában még a gólyatábor szervezésében is – édesanyja szerint – szinte egyedül vett részt.

A meghurcolt fiú apja a szekszárdi közös polgármesterjelölt | Magyar Hang

Egyetlen nappal az önkormányzati választások hivatalos kampánystartja előtt Szekszárdon is bejelentették az ellenzék közös polgármesterjelöltjét. A tolnai megyeszékhelyen egy helyi vállalkozó, Bomba Gábor száll szembe a várost jelenleg is irányító fideszes Ács Rezsővel. A jelölt mögött felsorakozott minden ellenzéki párt. Bomba Gábor neve az országos sajtóba is bekerült, az ő fia volt ugyanis az, akit meghurcoltak a helyi gimnáziumban.

Korábban egyébként a Szekszárdon összeállt ellenzék polgármesterjelöltjének, Bomba Gábornak a fia is megjárta az iskolában. A 444 számolt be a történetéről, miszerint rendőrségi, illetve bírósági ügy lett egy egyszerűnek indult diákcsínyből. A fiút az igazgatónő azzal vádolta meg, hogy ő készített, és tett fel az internetre két videót, amelyekben a Hitlerről szóló Bukás című film egyik jelenete alatt az iskolát gúnyoló feliratok voltak. A gimnazistát végül családja kivette az iskolából, állításuk szerint azért, mert az igazgatónő lényegében megzsarolta őket.

Lapunk kereste az ügyben az igazgatónőt is, amennyiben válasza megérkezik, arról is beszámolunk.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,648lájkolóTetszik
3,166követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek