HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsonyék s...

Karácsonyék sem maradnak óriásplakátok nélkül

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Az önkormányzati választások közeledtével a köztereket már ellepték a kormánypártok jelöltjeinek plakátjai – gyakran szinte rejtegetve a Fidesz és a KDNP logóját – de információink szerint az ellenzék sem marad felület nélkül. Budapesten legalábbis megcsíptek néhány helyet, ahol Karácsony Gergelyék hirdetik majd magukat.

HIRDETÉS

A fővárosban összeállt ellenzéki pártoknak is lesznek óriásplakátjai a küszöbön álló önkormányzati választások előtti kampányban – értesült a Magyar Hang. Információink szerint Budapesten nagyjából 100 darab hirdetési felületet sikerült kibérelniük, bár ahogy forrásunk fogalmazott, „ez csak a maradék”. A kormánypártok ugyanis már rengeteget lefoglaltak az elérhető plakáthelyek közül, ráadásul megnehezítette a helyzetet, hogy a piac szereplőinek jelentős része a Fideszhez köthető. Az óriásplakátok mellett körülbelül 200, úgynevezett citylightot is meg tudtak szerezni, ezek a már jóval kisebb, gyakran a buszok és villamosok megállóiban található hirdetőhelyek.

Úgy tudjuk, ezekre néhány tízmillió forintot költöttek, és a költségekbe mind a hat együttműködő párt beszállt. A plakátok szeptember utolsó hetében kerülnek ki az utcára, és az október 13-ára kitűzött voksolásig lesznek láthatók. Az arculat megegyezik majd a jelenleg az úgynevezett elefántfüleken – a különféle oszlopok két oldalán – láthatóval, azaz marad a zöld és sárga színvilág. Egy részükön a főpolgármesterségért ringbe szálló Karácsony Gergely és üzenete lesz látható, de a kerületi jelölteket is hirdetik majd Karácsony Gergellyel együtt az érintett városrészekben.

Népszava: szoros a verseny Tarlós és Karácsony között a belső mérések szerint | Magyar Hang

A budapesti kerületek szűk többségét veheti át az ellenzék – derül ki a Népszava által megismert kutatásokból, amelyek szerint Tarlós István (Fidesz-KDNP) és kihívója, az ellenzéki Karácsony Gergely csaknem fej-fej mellett állnak. A lap ugyanakkor érdekes fejleményre hívja fel a figyelmet.

Az egységes dizájn a kormánypártok jelöltjeiről már nem mondható el. A korábbi választási kampányokhoz képest mindenképp érdekes, hogy a fi deszesek rengeteg helyen elhagyták a pártot alapvetően meghatározó narancssárga színvilágot, ráadásul számos esetben a Fidesz és a KDNP logója is alig észrevehető. Kiváló példa erre a Ferencvárosban újrainduló Bácskai János, aki zöld háttérrel „tapasztalt polgármesterként” hirdeti magát, a pártok neve pedig csak a bal alsó sarokban, igen kicsiben láthatók. De a Csepelen ismét elinduló Borbély Lénárd plakátján is a fehér és a kék szín dominál, narancssárga színvilágban csak az a felirat szerepel, miszerint ő a kerület polgármestere, illetve ami azt hirdeti, a kerület biztos kezekben van. A Fidesz és a KDNP logója a jobb alsó sarokban, alig látható. Egészen hasonló a helyzet az Újbudán újrázni készülő Hoffmann Tamás vagy éppen a Belvárosban ismét elinduló Szentgyörgyvölgyi Péter esetében is.

HIRDETÉS

A Magyar Hang több polgármesterjelöltet is megkeresett, hogy megtudjuk, miért tűnik úgy, mintha igyekeznének elrejteni a Fidesz és a KDNP logóját, ám választ senkitől sem kaptunk. Pulai András, a Publicus Intézet vezetője a jelenséget korábban a májusi európai parlamenti választások eredményével magyarázta lapunknak. Akkor ugyanis Budapesten a Fidesz 41 százalékot ért el, míg a most összeálló ellenzék pártjai 52 százalék felett végeztek.

Köztudott, hogy több fideszes kerületi polgármester – elég csak Tarlós István főpolgármesterre gondolni – népszerűbb helyben, mint a kormánypártok, ezért fordulhat elő, hogy a politikusok inkább saját magukat próbálják eladni, nem pedig a Fideszt. A fővárosban szintén elinduló Puzsér Róbertnek egyáltalán nem lesznek óriásplakátjai. Zaránd Péter kampányfőnök szerint ugyanis az ő költségvetésüknek ez drága, feleslegesnek is tartják, ráadásul ilyen felület – megfogalmazása alapján – csak „NER-barátságért jár”.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Hang 2019/37. számában jelent meg, 2019. szeptember 13-án.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/37. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,708lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Az elvtelenségbe tartó járaton nincs végállomás”

Egyesülhet az LMP és a Párbeszéd? Megkérdeztük, mit szólna ehhez a zöldpárt három korábbi társelnöke, Szél Bernadett, Schiffer András és Hadházy Ákos.

Pénz semmiért