HIRDETÉS
HIRDETÉS

Leginkább az egészségügy és az áremelkedés érdekli a magyarokat

Szerző: | 2019. szeptember 17., 06:45 | Belföld

Műtét közben Illusztráció: Pixabay.com

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Adó.hu portál cikke szerint az Európai Bizottság (EB) évente többször, szinte folyamatosan szondázza az uniós állampolgárok véleményét, majd és az Eurobarometer elnevezésű kiadványban publikálja az eredményeket.

Az ezzel kapcsolatos legfrissebb közvélemény-kutatási eredményeket tartalmazó kiadványuk augusztus végén jelent meg, pontos képet kaphatunk belőle arról, mennyire tartják fontosnak az adózás kérdését az uniós állampolgárok.

A gazdasági szakportál szerint a kérdés arra vonatkozott, hogy a válaszadó melyik témát tartja a legfontosabbnak az ország szempontjából, ebből maximum kettőt jelölhettek meg. Magyarországon a válaszadók hat százaléka nevezte meg az adózást, ami ugyan egy százalékkal nagyobb, mint a félévvel korábbi eredmény, ám ez is elmarad 2000-es évek második felére jellemző 8-10 százalékos értéktől.

Arra kérdésre, hogy az ország számára mi a legfontosabb, Magyarországon a legtöbb szavazatot az egészségügy kapta (45 százalék), amelyet az áremelkedés (32 százalék), a nyugdíj (17 százalék) és a bevándorlás (17 százalék) követett. Az Európai Unióban (EU) a megkérdezettek 21 százalék említette az egészségügyet, az áremelkedést és az munkanélküliséget, míg a nyugdíj kérdését 17 százaléka tartotta a két legfontosabb kérdés egyikének. Nemzetközi összevetésben azt lehet mondani, hogy az uniós átlagtól szinte mindig elmaradt a magyar lakosság érdeklődése az országos adóügyekkel szemben, de ez a különbség a válság éveiben volt a legjelentősebb.

A magyar állampolgárok a saját életük szempontjából az áremelkedést (36 százalék) tartják a legfontosabbnak, megelőzve az egészségügyet (26 százalék), a válaszadó háztartásának anyagi helyzetét (22 százalék) és a nyugdíj kérdését (19 százalék). Erre a kérdésre az EU-ban is az áremelkedést (31 százalék) választották a leggyakrabban, amelyet szintén az egészségügy (18 százalék), a nyugdíj (15 százalék) és a válaszadó háztartásának anyagi helyzete (13 százalék) követett.

Címkék: adó, áremelkedés, egészségügy


HIRDETÉS
Parittya

Parittya

Az oktondi erőfitogtatás nemcsak a hétköznapi muszklibajnokok sajátja. A nagy multinacionális vállalatoké is. Ők a gazdasági élet izompacsirtái. Sosem mutatkoznak pőre valójukban.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest