HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Törvénysértő ...

Törvénysértő módon kampányolt a szekszárdi fideszes polgármester

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Törvényt sértett Ács Rezső (Fidesz-KDNP) szekszárdi polgármester, akit azért marasztalt el a bíróság, mert az egyik helyi iskolában kampányolt. A Pécsi Törvényszék ítéletéről Bomba Gábor ellenzéki polgármesterjelölt számolt be a közösségi oldalán.

Security Check Required

null

HIRDETÉS

Ács még a tanév első napján osztott uzsonnás dobozokat a gyerekeknek, az erről készült felvételeket pedig megosztotta a saját Facebook-oldalán. Ezért fordult a kihívója, Bomba Gábor a Helyi Választási Bizottsághoz – amelynek különben tagja a megyei kormányhivatal fideszes vezetőjének felesége is. A HVI azonban érdemi vizsgálat nélkül utasította el a kifogását, és így tett a fellebbezése után a Területi Választási Bizottság is.

Ezért jutott el az ügy a Pécsi Ítélőtáblára. A bíróság megváltoztatta a korábbi döntéseket, és végzésében kimondta: Ács Rezső polgármesterjelölt megsértette a választójogi törvényt, valamint a nemzeti köznevelési törvényt azzal, hogy az iskolában kampányolt.

Az ítéletből kiderül: az egyébként minden évben megrendezett hagyományos iskolai polgármesteri köszöntést Ács Rezső tette kampánytevékenységgé azzal, hogy az arról készült beszámolót és képeket a közösségi oldalán publikálta. A köznevelési törvény kifejezetten tiltja oktatási időben a politikai tevékenység folytatását, ezt sértette meg a regnáló városvezető. Az ítélet szerint az önkormányzati szervezésű eseményt a polgármester közreműködése nélkül is megtarthatták volna, és arról az önkormányzat honlapján is tájékoztathatták volna a lakosságot.

HIRDETÉS

Az ítélőtábla eltiltotta Ács Rezsőt a további jogsértéstől. A kifogásolt fotókat azonban cikkünk megjelenéséig nem távolította el közösségi oldaláról a szekszárdi polgármester.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,768lájkolóTetszik
2,960követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek