HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Bod Péter Áko...

Bod Péter Ákos: Stabilnak hisszük az Orbán-rendszert, de nem az

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Európa korábban nem látott problémákkal találja szemben magát, ezért a kikiabálóknak, a saját pecsenyét sütögetőknek nincs helyük benne. Magyarországnak is gyorsan vitorlát kell fordítania, a kormánynak visszaszívnia, amit 2010 óta az unió ellen tett, mert ha nem, végleg lekéssük a fejlett világhoz való csatlakozást – mondja interjúnkban Bod Péter Ákos, aki arról is beszél, a lengyelek és a szlovákok miért hagytak le minket már régen.

HIRDETÉS

Részletek a Magyar Hang szeptember 20-i (2019/38.) számában megjelent interjúból!

(…)

– Egyáltalán le lehet váltani a kormányt választásokon?
– Ezt a reményt nem lehet és nem is szabad feladni.

HIRDETÉS
Bod Péter Ákos: Nincs logikus magyarázat a kormány kommunikációjára | Magyar Hang

– Nem lehet, hogy kívülről jön a változás, és az unió a jogállamiságra hivatkozva megvonja vagy csökkenti a támogatásokat, és ezzel sarokba szorítja Orbán Viktort? Vagy marad minden a régiben, amíg a német gazdasági érdekeket – autóipari és egyéb cégeket – elvtelenül kiszolgálja a miniszterelnök?
– Meggyőződésem, hogy minden politikai változásnak belülről kell indulnia. Egy építmény akkor dől össze, ha repedések vannak benne, és jön a földrengés. Ha bármelyik is hiányzik, akkor talpon marad az építmény. Ez történt 1989-1991 között a volt szocialista táborban. Megvoltak a belső feszültségek, és hirtelen megszűnt a szovjet fennhatóság: mindkettő kellett a rendszerváltozáshoz.

Azt gondolom, hogy hiba a külső erőktől várni a változást, belül is meg kell tennünk a magunkét, versenyképes alternatívát kell kiépítenünk. Abban pedig biztos vagyok, hogy a nálunk kétségtelenül nagyon ügyesen lavírozó német nagyvállalatok érdekeinél sokkal fontosabb feladatai vannak most az unió, illetve Németország vezetőinek. A megszűnőben lévő amerikai hegemónia ugyanis olyan változásokat eredményez a világpolitikában, illetve gazdaságban, amelyek messze túlmutatnak egy-egy cég érdekein. A brexit, a kereskedelmi háború Kína és az Egyesült Államok között, az oroszok sajátos dezinformációs és kiberbiztonsági tevékenysége ügyében az Európai Unió csak akkor lehet ütőképes, ha egységesen tud cselekedni.

Míg a rendszer szét nem esik, avagy mennyire polgári a kormány karaktere? | Magyar Hang

Ebben a helyzetben, amikor Európának fordulnia kell, a kikiabálóknak, saját pecsenyét sütögetőknek nincs helyük. Ezért a német vállalkozások érdekei ide vagy oda, nem ez lesz az első számú szempont a közösségi döntéseknél. Nagyon gyorsan, akár fél éven belül is olyan helyzet alakulhat ki, hogy a kiabálóknak – Magyarországnak, Lengyelországnak, Csehországnak vagy Olaszországnak – hamar el kell dönteniük, a stratégiai kérdésekben együtt akarnak-e haladni Európával, vagy azt kockáztatják, hogy esetleg lekésik a csatlakozást a világ fejlettebb feléhez. (…)

Miért gondolja, hogy nem a német vállalatok érdekei lesznek a döntők a NER fennmaradása szempontjából? Miért fontos a V21 és a hasonló mozgalmak? Látja-e annak esélyét, hogy a Pálinkás-féle kezdeményezés, netán a Mindenki Magyarországa Mozgalom párttá alakuljon? Folyamatos szorításokra kell számítani a jövőben is a hatalom részéről? Egy esetleges kormányváltás után várható-e, egyáltalán van-e jogi lehetőség arra, hogy felelősségre vonják a felelősöket, és visszaszerezzék az ellopott pénzeket? Mi rosszabb a túlszámlázott beruházásoknál? Miért aggasztó a magyar versenyképesség? Miért hagytak le minket a lengyelek és a szlovákok már régen? A válaszokat keresse a Magyar Hang szeptember 20-án megjelent 2019/38. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/37. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Hajdú Péter
Hajdú Péter
A Magyar Hang gazdasági újságírója, közgazdász

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,752lájkolóTetszik
2,954követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Igaza van Simonka Györgynek, korunk vértanújának

Távlatokban gondolkodó államférfiak kellenének, de nekünk per pillanat csak a „számok hozásában” érdekelt fideszeseink vannak. Akikről mindent elmond, hogy a választókerületükben zajló társadalmi és gazdasági folyamatok szempontjából majdnem mindegy, hogy a vádlottak padján ülnek, vagy a Parlamentben.