54 gyerek került kórházba szalmonella gyanújával

54 gyerek került kórházba szalmonella gyanújával

Az iskola épülete (Fotó: samsoniskola.hu) Képünk illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt három napban 54 gyereket láttak el a Debreceni Egyetem szakorvosai feltételezett szalmonella gyanújával – közölte az egyetem klinikai központjának elnöke az MTI-vel.  Berényi Ervin közleménye szerint 44 gyermek a klinikai központ gyermekklinikájára, 10 pedig a Kenézy Gyula egyetemi kórház infektológiájára került.

A gyerekek súlyosan kiszáradt, de nem életveszélyes

állapotban hányással, hasmenéssel, magas lázzal kerültek kórházba.  – Az

elmúlt 24 órában mindenkinek stabilizálták az állapotát, senki sincs

életveszélyben. Ketten már hazamehettek, a jövő héten pedig valószínűleg a

többiek is hazatérhetnek - közölte a professzor.

A tömeges megbetegedés okainak tisztázása folyamatban van. A korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek rosszul.

Az iskola Facebook oldalán olvasható tájékoztató szerint folyamatos fertőtlenítést végeznek és a gyerekek számára kézfertőtlenítést biztosítanak. – A megbetegedések oka jelenleg még nem ismert, erre a vizsgálatok befejezéséig még várni kell. A hatóságok rendkívüli tanítási szünet elrendelését nem kezdeményezték – közölték.

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági-, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben, a laboratóriumi vizsgálatok folyamatban vannak.