HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kiállítással ...

Kiállítással emlékeznek Sára Sándorra a Széchényi-könyvtárban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A Sára Sándor által rendezett és fényképezett filmek standfotóival, a Krónika című dokumentumfilm-sorozat részleteivel és a róla készült portréfilm vetítésével emlékeznek a kétszeres Kossuth-díjas rendező-operatőrre, a Nemzet Művészére az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK). A Kutatók Éjszakáján a nemzeti könyvtárban rendezett kiállításon a látogatók kézbe vehetik és belelapozhatnak a magyar filmtörténet Sára Sándor által jegyzett alkotások fotóalbumaiba is.

Sárközy Réka történész, a nemzeti könyvtár munkatársa, péntek este tárlatvezetéssel és A Krónika humánuma című rövid előadásával eleveníti fel a nemrég elhunyt művész munkásságát. A kiállítás vernisszázsán pedig Gelencsér Gábor filmesztéta méltatja az alkotó életművét.

A tárlat 2019. szeptember 26-tól október 11-ig látogatható.

Sára Sándor filmrendező, esztéta, operatőr vasárnap hunyt el 86 éves korában. A Nemzet Művésze a Duna Televízió első elnök-főigazgatója is volt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,791lájkolóTetszik
3,790követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kormányzati épületekbe törtek be a politikai elit távozását követelő tüntetők Bejrútban

Egy rendőrt megöltek, 19 személyt letartóztattak, 175 demonstráló pedig kórházba került. A kormányfő előre hozott választásokat ígért, miközben már 21 személyt vettek őriztebe a keddi nagy robbanással összefüggésben.