HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kiállítással ...

Kiállítással emlékeznek Sára Sándorra a Széchényi-könyvtárban

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Sára Sándor által rendezett és fényképezett filmek standfotóival, a Krónika című dokumentumfilm-sorozat részleteivel és a róla készült portréfilm vetítésével emlékeznek a kétszeres Kossuth-díjas rendező-operatőrre, a Nemzet Művészére az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK). A Kutatók Éjszakáján a nemzeti könyvtárban rendezett kiállításon a látogatók kézbe vehetik és belelapozhatnak a magyar filmtörténet Sára Sándor által jegyzett alkotások fotóalbumaiba is.

HIRDETÉS

Sárközy Réka történész, a nemzeti könyvtár munkatársa, péntek este tárlatvezetéssel és A Krónika humánuma című rövid előadásával eleveníti fel a nemrég elhunyt művész munkásságát. A kiállítás vernisszázsán pedig Gelencsér Gábor filmesztéta méltatja az alkotó életművét.

A tárlat 2019. szeptember 26-tól október 11-ig látogatható.

Sára Sándor filmrendező, esztéta, operatőr vasárnap hunyt el 86 éves korában. A Nemzet Művésze a Duna Televízió első elnök-főigazgatója is volt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,248lájkolóTetszik
3,033követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek