HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kormányinfó 1...

Kormányinfó 143. – Gulyás Gergely szerint beteg kisgyerekeket használnak politikai célokra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ismét kiállt az újságírók elé Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hollik István kormányszóvivő. A Magyar Hang is ott van, kérdezünk is.

12.41: Reptér, MOK és bevándorláspárti városvezetők

Kérdésünkre válaszolva azt mondja, a reptérfejlesztésre a következő uniós ciklus költségvetéséből fordítanak a pénzt, azaz 2021 után lehet lehetőség a reptéri vasút megvalósítására. Erre azonban konkrét dátumot nem mert ígérni a miniszter. Úgy véli, egy ilyen vonal akkor életképes, ha egyik megállója a Keleti vagy a Nyugati pályaudvar lehet. A megvalósítás tehát legjobb esetben 2021 január első napján kezdődhet.

Megtudja szerezni az állam a repteret? – kérdezi kollégánk. Gulyás Gergely válasza, hogy „Erre megoldást keresünk.” Olyan menedzsment kell szerinte, ahol nemcsak a profit fontos, hanem a valódi színvonal és az utasok kiszolgálása.

Kérdésünkre válaszolva azt mondja, örülne, ha úgy történt volna, hogy kormányzati kérésre történtek változások a BA vezetésében. Hangsúlyozza, van eszköz a kormány kezében arra, hogy nyomást gyakoroljanak a működtetésre.

Hogyan értékelik a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlését, ahol kifütyülték az államtitkárokat? – kérdezzük. A miniszter szerint a demokratikus véleménynyilvánításba ez belefér. Hozzáteszi, a Miniszterelnökség figyelemmel követi az egészségügy helyzetét, de alapvetően az Emmi hatásköre.

Kérdésünkre válaszolva közli, a magyar jogszabályok alapján nem lehet polgármesteri hatáskör a migránsok befogadása. A kormány azért küzd, hogy továbbra se legyen ilyen lehetőség. Azért harcolnak, hogy ez tagállami hatáskör maradjon. Ha elveszítik ezt a lehetőséget, akkor lehet jelentősége, hogy milyen összetételű egy önkormányzat. Szerinte ugyanis Halász Jánosnak, a Fidesz-frakció szóvivőjének igaza volt abban, amikor azt mondta, több migránspárti polgármester is van az országban, akik ha tehetnék menekülteket fogadnának be

HIRDETÉS

12.24: Megint a klímavédelem

Kérdésre felelve elmondja, a klímavédelem ügyét komolyan kell venni, de fennáll a veszélye, hogy a balliberális oldal saját politikai hasznára próbálja fordítani a kérdés.

12.20: Rasszista polgármester

Kifejtette, Molnár Oszkár rasszista kijelentései miatt a Fidesznek nem szabad támogatnia az edelényi polgármestert. Ugyanakkor úgy tudja, a polgármester függetlenként indul.

12.18: Állampapír babaváróból

HIRDETÉS

Az állampapírvásárlás esetében a kormány nem kívánja vizsgálni a forrást, így nem tartja aggályosnak, hogy sokan a babaváró hitelből vásárolnak állampapírt.

12.14: Nagyacsaládosok autóvásárlása

Gulyás szerint vannak olyan támogatások, amelyeket nem feltétlenül rászorultsági alapon kell adni. Ilyen például a nagycsaládosok autóvásárlási kedvezménye is. Azaz, ha valaki három gyermeket vállal, de kiemelkedő az anyagi helyzete, annak is jár az ilyen támogatás.

12.03: Bevándorlók egészségügyi ellátása

Azonnali életmentő beavatkozás mindenkinek jár, annak is, aki gyilkolt. Gulyás egyetért Szijjártó Péter szavaival, miszerint azoknak jár magasabb szintű, illetve drágább egészségügyi szolgáltatás, mint például a csípőprotézis, akik fizetik a tb-t, a tranzitzónából érkezőknek az életmentés a biztosított.

11.58: Együttműködünk

HIRDETÉS

Ha más polgármester lesz Tarlós István helyett, és ugyanúgy tárgyalni akar a kormánnyal a fejlesztési forrásokról, akkor ugyanolyan lehetőségei lesznek, mint a mostani a városvezetőnek. A miniszter azt mondja, ha Karácsony háborúzni akar a kormánnyal, akkor nem lesznek ugyanolyan lehetőségei, mintha azt nem tenné.

11.53: Bicskei gyermekotthon

A bicskei gyermekotthon molesztálás miatt elítélt vezetője kapcsán érkezik újságírói kérdés arról, hogy visszavonják-e a férfi köztársasági elnöki kitüntetését. Gulyás jogosnak tartja a felvetést, a Btk. alapján vissza kell vonni.

11.44: Klímasztrájk

Kérdésre válaszolva a pénteki, budapesti klímasztrájkról az mondja, visszataszítónak tartja, hogy egyesek 16 éves beteg kisgyerekeket használnak fel politikai érdekükben. Magyarországon ugyanakkor ezt a témát nem tekinti politikai kihívásnak, nem szokatlan szerinte, hogy a diákok néha nem akarnak iskolába menni. Úgy véli, a magyar köztársasági elnök már jóval azelőtt sokat tett a klímaügyben, mielőtt a téma ennyire divatba jött volna.

11.37: Tárcák a Várban

Másfél-két éven belül elkészül a Pénzügyminisztérium új épülete, a Belügyminisztériumnál még csak tervek vannak arra, hogy a Várba költözzenek – mondja a miniszter.

11.33: Sajtóhelyzet

Orbán Viktor megállapításáról, azazhogy „kiegyenlített a médiaegyensúly Magyarországon”, Gulyás azt mondta, a miniszterelnök szavai azt jelentik, hogy nálunk kiegyensúlyozottabb a helyzet, mint Nyugaton, ahol zöld, vörös és kommunista túlsúly van.

Gulyás előrevetítette, hogy jövő januárban Orbán Viktor tart egy kormányinfót, és egyébként pedig annak ad interjút, akinek akar. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az évi egy ilyen esemény azt jelenti, hogy a miniszterelnök igenis szóba áll a sajtóval.

11.30: Letakart lajstromszámú csónak

Kérdésre válaszolva Gulyás azt mondja, a törvényeket mindenkinek be kell tartani, szerinte a rendőrök jól végzik a munkájukat a múlt héten a Dunán történt esettel kapcsolatban, amikoris letakart lajstromszámú csónakkal zavarták meg csuklyás ismeretlenek. A politikus közölte, az, amikor a Gyurcsány-kormány idején letakart számú azonosító számú rendőrök vertek össze békés tüntetőket, sokkal súlyosabb eset volt.

11.25: Zente

Arra a kérdésre, hogy az SMA-betegséggel küzdő gyermekeket nem kellene-e állami támogatással segíteni, azt mondja, külön OEP-kérelemre lehet elbírálni az ehhez hasonló speciális eseteket. De az egészségügyi kassza is meghatározott keretből dolgozik.

11.20: Tisztújítás

Kérdésre válaszolva elmondja, nem tudja még ki lesz a Fidesz negyedik alelnöke, de a hétvégén a Fidesz tisztújító ülésén kiderül. Tehát nem mondja meg ki követi őt ebben a pozícióban.

11.17: Forintárfolyam

A miniszter reméli, hogy nem szabadul el a benzinár Magyarországon, de az olajár befolyásolását sajnos nem tudják meghatározni. Szerinte viszonylagos stabilitást kell elérni, a nagy kilengéseket pedig el kell kerülni. A kormánynak nincs árfolyamcélja, ez a jegybank hatásköre. Ugyanakkor nem aggódik az árfolyam miatt.

11.14: Mengyi-ügy

Gulyás szerint ők tiszteletben tartják a bíróság döntését, kizárták a pártból, ebből is egyértelműen látható, hogy Magyarországon nem sérült a jogállamiság. A szintén fideszes Simonka-ügyben pedig mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.

11.10: Karácsony-felvétel

Gulyás Gergely szerint a hangfelvétel alapján kijelenthető, hogy az MSZP-Párbeszéd között a fenyegetés mindennapos módszer. Ez a polgári oldalon elképzelhetetlen. Karácsony Gergely alkalmatlansága eddig is nyilvánvaló volt, ezt most még egyértelműbb lett.

Gulyás szerint maffiaviszonyok vannak a baloldalon, ez látszik a felvételből. “Szolidáris vagyok Karácsony Gergellyel”, mivel megfenyegették a családját a szocialisták. Hangsúlyozzaa, szánalmas, hogy Karácsony ebben a helyzetben a Fideszre mutogat. Döbbenetes, hogy ezen az oldalon az emberek felveszik egymás beszélgetéseit, ez mindent elmond róluk. Politikai viták kapcsán pedig csak végső esetben indít peres eljárást a kormány, mondja arról, hogy beperlik-e a polgármesterjelöltet a kijelentései kapcsán.

11.05: Gyöngyöspata

A roma diákok kártérítést kaptak a zegregáció miatt, egy felmérés szerint a cigány gyerekek 46 százaléka szegregált iskolában tanul. Gulyás nem tart a perektől, szerinte meg kell várni a Kúria felülvizsgálati kérelmét, hogy “kimondhassuk, tényleg szegregáció történt.”

11.00: Kvótakérdés

Kérdésre válaszolva azt mondja a bevándorlók hazaszállításában a kormány tud segíteni Németországnak, Olaszországnak és Ausztriának. Újságírói kérdésre azt válaszolja, nincs semmi gondjuk azzal, ha egy ország migránsokat akar befogadni, de a véleményük megvan róla. Azt azonban nem engedik, hogy beleszóljanak Magyarország ezzel kapcsolatos dönntéseibe.

10.50: Hajléktalanprogram

Összesen kilenc aluljárót lezár a kormány a fővárosban, 2,1 milliárd forintot fordít 85 nappali melegedő meghosszabbított nyitvatartására. Mint mondja, a kormány 130 új férőhelyet létesít. Az aluljáróknál a felszínen meg lehet oldani a közlekedést.

10.40: Ahmed H.

Gulyás Gergely bejelenti, hogy kiadjuk Ciprusnak Ahmed H.-t dublini egyezmény alapján, jelenti be Gulyás. Mint mondja, a terrorcselekmény miatt elítélt és kitoloncolt menekültnek régóta keresünk befogadó országot, most az egyezmény értelmében oda küldik vissza, ahol belépett az unió területére.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,696lájkolóTetszik
3,778követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek