HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Milyen érzés ...

Milyen érzés lesz a Fidesz 120. születésnapját ünnepelni? – Kongresszust tartott a kormánypárt

HIRDETÉS

Tisztújító kongresszust tartott a Fidesz vasárnap, a politikai beszédek mellett sok meglepetés nem volt várható. Orbán Viktor pártelnöki posztja ezúttal is evidencia, az alelnöki posztokon történt csak változás. Gulyás Gergely ugyanis kikerült az elnökségből és Kósa Lajos vette át a helyét. A cserét az indokolja, hogy a párt hagyományai szerint miniszter hosszú ideig nem töltheti be az alelnöki posztot, márpedig Gulyás Gergely a Miniszterelnökség vezetője.

HIRDETÉS

A BOK Sportcsarnok megtelt a kormánypárt eseményére, az egyik levezető a gyöngyösi polgármesteri posztra pályázó Klausmann Viktor volt. A délelőtti és a kora délutáni órákban egymás után szólaltak fel a Fidesz prominensei, Orbán Viktor is beszédet mondott.

Felszólalt a kongresszuson az alelnöki posztról leköszönő Gulyás Gergely is, akit a kormány legfiatalabb tagjaként konferáltak fel. A miniszter dicsérte saját magukat azzal, hogy bár távolról sem tökéletesek a kormányzás számukra egy eszköz, egy megtisztelő lehetőség, hogy az ország szuverenitását megvédjék. Az elmúlt kilenc évet a hazai rendszerváltoztatás utáni legsikeresebb időszaknak nevezte. Kormányzásuknak – Gulyás Gergely szavai szerint – nemcsak a támogatóik a nyertesei, hanem azok is, akik nem szeretik a Fideszt. Sőt, még az ellenzéki politikusok is, akiknek „alkalmatlansága bármilyen nyilvánvaló, nem olyan látványos”, hiszen nem tudják például csődbe vinni az országot.

Ezután rátért a közelgő önkormányzati választásokra, amelyen az ellenzék szerinte nem polgármesteri helyekben, hanem háborús hídfőállásokban gondolkodik. Úgy vélte, hogy nem a kormány nem hajlandó együttműködni velük, hanem ők akarnak a kormány ellen háborút indítani.

Gulyás Gergelyt az a Kósa Lajos követte, aki utódja lett az alelnöki poszton. A Fidesz kampányfőnöke nem meglepő módon szinte kizárólag a két hét múlva esedékes voksolásról beszélt. Azt mondta, hogy mindenhol a legmegfelelőbb embert kellett megtalálniuk, majd viccesen hozzáfűzte, hogy Szijjártó Pétert például nem lehetne elindítani, mert közismerten antialkoholista.

HIRDETÉS

Külön kitért a fővárosra, ahol a kínálatot úgy jellemezte, mint: egy proteinsámán, egy celebmatador, és „Karácsony, aki még Gergelynek is alkalmatlan, ezért szólítja mindenki Gerinek”.

Kubatov Gábor a színpadon azzal kezdte, hogy bármilyen meglepő, de van hasonlóság a Fradi és a politika között: a második hely nem ér semmit. Ráadásul – folytatta –, ha a Fradiban megkérdeznek egy szurkolót, hogy miért lett fradista, egyszerűen azt válaszolja, hogy „apám is az volt”. Amennyiben a Fidesz kongresszusán ülő fiatalt kérdezik meg arról, hogy miért lett fideszes, ő is valószínűleg azt mondja, hogy a szülei is ehhez a közösséghez tartoztak. – Gondoljanak bele, milyen érzés lesz, amikor a Fidesz 120. születésnapját ünnepli, mint idén a Fradi – mondta Kubatov Gábor.

Kocsis Máté rövid beszédében szinte végig az ellenzékről beszélt. Gyurcsány Ferencet az ellenzék támolygó vezérének nevezte, kikarikírozta a tavaly év végén a köztévé épületében történteket és a patkányozást is előhozta. A politikus szavai szerint Karácsony Gergely bukdácsol a kínosabbnál kínosabb ügyekben, már a sokadik hangfelvétel kerül ki róla. Mégis őt nevezte az ellenzék csúcsragadozójának, akinek alkalmatlansága szerinte bár nyilvánvaló, ez nem zavarja az ellenzéki pártokat. Egy viccel igyekezett párhuzamot vonni: amikor az öreg székelyt megkérdezik, hogy ivott-e már rossz pálinkát, azt válaszolja, hogy igen, jó volt.

Deutsch Tamás is felszólalt, nem meglepő módon az uniós politika és Trócsányi László elhasalása volt a fő téma. Az eddigi kormánypárti kommunikációval teljesen egybecsengően ő is politikai bosszúról beszélt, amiért Magyarország elutasítja a bevándorlást. (Trócsányi László uniós biztosi posztja egyébként azért került veszélybe, mert az Európai Parlament jogi bizottsága összeférhetetlennek tartotta, hogy ügyvédi irodája pénzügyi kapcsolatban áll a kormánnyal.) – Trócsányi László a magyar Salvini – mondta Deutsch Tamás kifejtve, hogy a magyar politikus itthon zárta le a határokat, az olasz belügyminiszter otthonában tette ugyanezt a tengeri határokkal.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,957lájkolóTetszik
2,834követőKövetés
18,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„A világ kezd totálisan meghülyülni” – Magyar Hang-ajánló

Presser Gábor- és Stefano Bottoni-interjú. Riport a határról és az épülő tiszaújvárosi konténervárosról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Képes lesz-e Merkel elengedni a hatalmat?

Azzal írhatna történelmet, ha tanítómestere kancellári csúcsának beállítása helyett felismerné, hogy most azzal teszi a legtöbbet a pártjának, Németországnak és Európának is, ha lelép a színről.

Kiteljesedés