HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kampány 2019:...

Kampány 2019: kitört a krumpliháború Hatvanban

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Egy-egy zsák krumplival, almával és hagymával vagy 500 forinttal lehet megvenni a nyugdíjasokat? Erről szól Hatvanban az önkormányzat terményvására, aminek apropóján egymásra licitál a két esélyes polgármesterjelölt: a várost 2014 óta vezető korábbi fideszes Horváth Richárd és a Fidesz által kiválasztott Gál Erzsébet.

Történt ugyanis, hogy a Horváth Richárd vezette önkormányzat szombatra őszi terményvásárt hirdetett, ahol a lakók jelentős kezdeménnyel, mindössze 500 forintért vásárolhatnak 15 kilogramm krumplit, 3 kg hagymát és 10 kg almát. Nem először szervezik meg az akciót, idén azonban a Fidesz és a KDNP által is ejtett Horváth az éles kampányban újított: nemcsak hogy a terület képviselőjétől vehetik át az érintettek a csomagot, hanem a Horváthot támogató képviselők az időseknek ki is szállítják azokat.

A Horváthtal rossz viszonyban lévő fideszes országgyűlési képviselő, Szabó Zsolt patronáltja, Gál Erzsébet azonban nem akart kimaradni a kampányakcióból. Ezért a Fidesz-közeli Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány kifizeti az 500 forintos vételárat. Sőt, a Szabó Zsolt érdekeltségébe tartozó hatvanonline.hu szerint az alapítvány már át is utalt 3 millió forintot az önkormányzat számára. Azt írták, hogy ezt csak a terményvásár költségeire fordíthatja az önkormányzat.

Horváth a 2014-es választás után akasztotta össze bajszát Szabó Zsolttal, miután Szabó – aki addig polgármester is volt – továbbra is megpróbálta irányítani Horváth Richárdot. Még egykori jobbkezét, Tóth Csabát is a hivatalban hagyta, ám Horváth megelégelte a megalázó helyzetet, és kirúgta Tóthot. Közben a Horváthot a Fideszből is kizárták, Hatvan városát pedig látványosan kikerülték a fejlesztési pénzek, miközben a Szabóhoz lojális polgármesterek településeinek milliárdszámra osztották a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásait – ezt még a Magyar Nemzetben tártuk fel.

Horváth továbbra is kereste a kapcsolatot a Fidesszel és a KDNP-vel. Semjén Zsolt KDNP-elnöknek díszpolgári címet is megszavazta a Horváth Richárdhoz hű testületi többség. Horváth és Szabó Zsolt békítésével Orbán Viktor kormányfő is megpróbálkozott, hiába. Horváth az utolsó pillanatig abban bízott, hogy végül melléáll a Fidesz, de elszámolta magát. Így egy helyi szervezet, a Hatvani Városvédő Egyesület színeiben indulva igyekszik megőrizni a városvezetői székét.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,554lájkolóTetszik
3,763követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Más embernek ez a mócsing a torkán akadna” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Váncsa Istvánnal, Hegedűs D. Gézával és Kemenesi Gáborral. Riport a Fertő tóról, ahol betonozni tervez a NER. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek