HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Varju László ...

Varju László mentelmi jogának felfüggesztését kéri Polt Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Választás rendje elleni bűntett miatt zajló nyomozás eredményeként Varju László képviselői mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi Polt Péter legfőbb ügyész. Közvádas bűncselekmények esetén a parlament gyakorlata az, hogy eleget is tesznek a kérésnek.

Az ügyészségi közleményben annyit írtnak, hogy a gyanú szerint Varju László az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként a tavalyi országgyűlési választás előtt egy kávézóban találkozott a függetlenként induló jelölttel. A saját esélyei növelése érdekében anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselő-jelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi a felvetést elutasította.

Minden bizonnyal arról a történetről van szó, amelyről néhány hónapja a kormánypárti sajtó számolt be. Egy olyan hangfelvételt mutattak be, amelyen Varju László győzködi a visszalépésre az egykori MSZP-s Horváth Imrét az újpesti választókerületben.

Az ügyészség szerint Varju László cselekménye választás rendje elleni bűntett megállapítására lehet alkalmas. Ahhoz, hogy lefolytassák a büntetőeljárást, a politikusnak fel kell függeszteni a mentelmi jogát.

Frissítés:
A Demokratikus Koalíció a történtek után közleményben közölte, hogy kiállnak Varju László mellett és koncepciós eljárásnak tartják az ügyészség vádjait. A DK szerint ezzel „a rendőrség és az Állami Számvevőszék után az ügyészség is megérkezett a kampányba, ezzel már majdnem teljes a Fidesz által megszállt állami szervek részvétele az ellenzék lejáratásában”. Úgy vélik, hogy a Fidesz „nagyon is jól érzi: bukni fog jövő vasárnap”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

41,028lájkolóTetszik
3,812követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Fontos lépés a Fidesz uralmának megdöntéséhez” – bemutatták a közös ellenzéki jelöltet

A jobbikos Bíró László azt mondta, harcosan fogja képviselni választói érdekeit a parlamentben, az ő kezét nem köti a kormánypárt, a száját nem tudják befogni.