HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Október 6-án ...

Október 6-án búcsúzhatnak el Rajk Lászlótól a Fiumei úti sírkertben

HIRDETÉS

Csendes emlékezésre hívja vasárnapra a Fiumei úti Sírkertbe Rajk László felesége mindazokat, akik tisztelték, szerették a szeptember 11-én elhunyt építészt, látványtervezőt, az egykori demokratikus ellenzék tagját, az SZDSZ alapítóját, a „sokakon segítő igaz embert” – írja a Hvg.hu.

HIRDETÉS

Rajk László temetésére korábban, szűk körben került sor, ezért a család október 6-án, vasárnap, temetőnyitástól zárásig várja mindazokat, „akiknek fontos, ahogyan élt, amit alkotott, és amiért küzdött: a szabadság, az emberi jogok, a szolidaritás, a kultúra sokszínűsége, az önkényuralommal szembeni ellenállás, a harmadik Magyar Köztársaság és szeretett városa, Budapest”.

A tervezet szerint a sírnál – a Batthyány-mauzóleum közelében, a 10. parcellában, egy platánfa alatt – Rajk Judit 14 órakor helyezi el a saját emlékét. Az időpont megválasztása szimbolikus jelentőségű: október 6-a (nem mellesleg az aradi vértanúk 170 évvel ezelőtti, 1849-es kivégzésének napja) Rajk László számára is fontos történelmi nap volt. Apját, a Rákosi-korszak legismertebb, a kommunista vezetésen belül lezajló hatalmi harc során, egy koncepciós perben halálra ítélt, majd a kivégzett egykori kemény kezű belügyminisztert a korabeli rehabilitációja után, 1956-ban ugyanezen a napon temették újra Nagy Imre és további mintegy kétszázezer megemlékező jelenlétében.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,106lájkolóTetszik
2,845követőKövetés
18,900feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Szátokat befogni nem kell félnetek? – Magyar Hang-ajánló

Szűcs Tamás-, Kincses Gyula-, Nemény András- és Gera Marina-interjú. Mi lesz a színházakkal? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Szülési fájdalmakkal a kilencnyilasért: pénteken kezdődik a darts legnagyobb ünnepe

Londonban három héten át dobálják a nyilakat a PDC világbajnokságán. A győztes majdnem 200 millió forinttal és egy kínzó hátfájással lesz gazdagabb.