HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Egyszerre épü...

Egyszerre épül a sportcsarnok és egy ifjú fideszes háza Sárváron

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Körülbelül százméteres füves terület választja el egymástól a Vas megyei Sárvár épülő sportcsarnokát és az egyik helyben jól ismert kormánypárti politikus, Gagyi Levente telkét. A harmincéves fideszes férfi a párt megyei listájának ötödik helyén szerepel, a térségben leginkább Ágh Péter országgyűlési képviselő táskahordozójaként emlegetik.

HIRDETÉS

Gagyi Levente 2017. végén 12 millió forintért vásárolta meg a telket, amelyen most a háza épül, párhuzamosan a sportcsarnokkal, utóbbi bekerülési költsége 3,4 milliárd forint. A komplexum átadása év végén várható, hiába volt cél korábban az, hogy a választásig elkészüljön. Gagyi annak idején a várostól vásárolta meg a telket, a folyamat pillanatok alatt lezajlott. Mint a jegyzőkönyvből kiderül, 2017. november 13-án nyújtotta be vételi szándékát, amelyet a képviselő-testület november 15-én jóvá is hagyott.

Az ügylettel és az építkezéssel kapcsolatos kérdéseinket napokkal ezelőtt elküldtük Gagyi Levente hivatalos, majd magán-e-mail-címére, és telefonon is megkerestük. Arra voltunk többek között kíváncsiak, hogy szerinte:

  • A város érdekeit szolgálta-e az új sportcsarnok melletti – általa megvásárolt – telek értékesítése? Esetleg jobban járt volna a település, ha azt maga hasznosítja, például később kereskedelmi célra értékesíti, magasabb áron? 
  • Nem érzi-e legalábbis visszásnak, hogy háza egyszerre épül a tőle alig pár lépésnyire lévő sportcsarnokkal? 
  • Kellett-e politikai tőke, avagy Ágh Péter „barátsága” ahhoz, hogy az ingatlanhoz hozzájusson? 
  • A tisztánlátás érdekében érdeklődtünk továbbá, mekkora összegből készül a ház, saját tőkéből vagy hitelből, támogatásokból építkezik-e.

Választ egyelőre egyik kérdésünkre sem kaptunk.

HIRDETÉS

A sárváriak mindenesetre nehezen értesülnek a fideszes politikusok körüli kínos ügyekről, lévén a helyi hivatalos sajtó nem ad hírt ezekről, mint ahogyan az ellenzéknek sem biztosít megszólalási lehetőséget. A Vas Megyei Területi Választási Bizottság szeptember 23-án – az ellenzéki összefogás ernyőszervezetének, a Mindenki Sárvárért kifogásának helyt adva – emiatt egyhangúlag úgy döntött, hogy a Sárvári Hírlap és a Sárvári Televízió az elmúlt időszakban megsértette a jelöltek és a jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség alapelvét. Nevezett médiumok fellebbeztek, de a Győri Ítélőtábla helybenhagyta a döntést.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
György Zsombor
György Zsombor
A Magyar Hang alapító főszerkesztője. Aktív pályáját 2002-ben kezdte a Magyar Nemzetnél, ahol 2015-től lapszerkesztő és a hétvégi Magazin társszerkesztője volt, 2017-től pedig az újság főszerkesztő-helyettese. Több éven át dolgozott emellett a Hír Tv hírháttér-műsorainak felelős szerkesztőjeként, műsort vezetett a Lánchíd Rádióban. Újságíróként főként a társadalmi konfliktusokkal és a válságövezetekkel foglalkozik.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,782lájkolóTetszik
2,965követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Visszahívja a Jobbik a Duna-parti cipőkbe beleköpő Kulcsár Gergelyt

Jakab Péter lapunknak azt mondta, hogy aki érdemes, az előre juthat, de aki nem érdemes arra, hogy a közösség tagja legyen, annak nincs helye a Jobbikban.