Felfüggesztette a fővárosi kilakoltatásokat Karácsony Gergely

Felfüggesztette a fővárosi kilakoltatásokat Karácsony Gergely

Karácsony Gergely (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sokszor láttuk, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára, írta a politikus, hangsúlyozva, hogy erre tekintettel hozta meg döntését.

Karácsony Gergely

„A lakhatást alapjognak tekintjük, a városnak mindent meg kell tenni... e a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás érdekében. Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen." - szerepelt a kampányban meghirdetett Budapest Alkotmányban. Sokszor láttuk, hogy a Fidesz által vezetett önkormányzatok gyakran igazságtalanul és indokolatlanul, esetenként jogszerűtlenül tettek embereket utcára.

„A lakhatást alapjognak tekintjük, a városnak mindent meg kell tennie a mindenki számára elérhető, megfizethető lakhatás érdekében. Fellépünk az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen.” – idézte a kampányban szereplő Budapest Alkotmányt Karácsony, majd hozzátette, ez volt az első lépés.

Orbán Viktor kitartást és minden jót kívánt a kilakoltatásra váró kilencgyerekes családnak | Magyar Hang

Április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium, így a korábban lapunkban bemutatott kilencgyerekes család közvetlen közel került ahhoz, hogy otthon nélkül maradjon. Ami azt is jelenti, hogy a gyámügy elvehet nyolc gyereket. A kilencedik nyáron lesz 19 éves.

„A feladatunk a következő években az lesz, hogy a kerületi önkormányzatokkal közösen kialakítsunk egy olyan védőhálót, amely végre eleget tesz annak az erkölcsi alapvetésnek, hogy egy tisztességes városban nem hagyjuk egymást hajléktalanná válni.”