HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Korábban az ö...

Korábban az önkormányzatra mutogatott, most már szívesen fizetne többet is Palkovics László

HIRDETÉS

V. Naszályi Márta, az I. kerület frissen megválasztott polgármestere – aki a fideszes ex-polgármester, Nagy Gábor Tamás kifogása miatt egyelőre még nem foglalhatja el posztját – a választások után megígérte, felülvizsgálják az önkormányzati bérlakások szerződéseit. Mások mellett Belénessy Csaba, az MTI korábbi vezetője, Rákay Philip egykori műsorvezető, Bayer Zsolt publicista, és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jutott önkormányzati lakáshoz, a 24.hu cikksorozata alapján a piaci árnál lényegesen olcsóbban.

Elcserélték Bayerék a lakást, majd a fia megszerezte a korábbi ingatlant is | Magyar Hang

Bayer Zsolt fia vette meg azt az ingatlant, amit a publicista szeptemberben egy 49 négyzetméteres budai önkormányzati lakásra cserélt – derítette ki a 24.hu. Utóbbi az, ami a Várban található, a Magyar Nemzetnek nevezett napilap munkatársa pedig 32 ezer forintért bérli az önkormányzattól.

HIRDETÉS

S bár az új polgármester hangsúlyozta, nem egy „Bayer, Palkovics, Nagy Gábor Tamás rendeletet” akarnak hozni, hanem valóban rendszerszintű változásra törekednek, ami méltányos a kerületben élőkhöz, Palkovics László megszólítva érezte magát, és az Atv.hu-nak nyilatkozva reagált V. Naszályi Mártának. A miniszter elmondta, szívesen nyilvánosságra hozza várbeli lakásának a szerződését és kész magasabb bérleti díjat is fizetni. De arra ösztönzi az I. kerület új polgármesterét, hogy akkor politikai oldaltól függetlenül mindenkinek a lakásbérleti szerződését, például a volt MSZP-s kormánybiztosét, Baráth Eteléét is hozza nyilvánosságra, ne csak „palkovicsozzon”.

„A Vár nekem egy szempontból volt jó, a feleségem, a gyerekeim, meg az ő szülei miatt. Azért költöztünk oda, mert a feleségem ott nőtt föl. A szülei ott laknak ötven éve, ezért aztán úgy gondoltuk, hogy a gyerekeknek – az egyik négyéves, a másik hatéves –, fontos, hogy a nagyszüleikhez közel legyenek, mert ugye én éjjel-nappal dolgozom, a feleségemnek meg fontos az édesanyjának a segítsége” – mondta Palkovics korábban az Atv.hu-nak adott interjújában. A miniszter a 63 négyzetméteres ingatlanért havi 55 ezer forintot fizet. „Ezek a Várban lévő ingatlanok általában lakhatatlanok, pontosabban akkor lakhatók, ha az oda beköltözők ezeket az ingatlanokat lakható állapotba hozzák” – indokolta az alacsony árat Palkovics, hozzátéve, hogy 20 millió forintot invesztált a lakásba. – Költöztek ki onnét azért, mert az önkormányzat nem akar tőlem többet kérni – tette fel a kérdést.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,600lájkolóTetszik
2,783követőKövetés
18,300feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Mintha eltompulna az ország – Magyar Hang-ajánló

Frei Tamás-, Veres Pál-, Eörsi László- és Bodzsár Márk-interjú. Ki Mészáros Lőrinc csendes társa? Milyen egy 26 éves polgármester? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Technikai törvénymódosítást kezdeményezett a honvédségi adatkezelést érintően a Honvédelmi Minisztérium

A szaktárca szerint a javaslat célja, a hadköteles nyilvántartás részeként békeidőszakban és különleges jogrendben is automatikus személyi és alkalmassági adatokkal rendelkezzen minden hadköteles magyarországi lakóhellyel rendelkező, magyar állampolgárságú férfiról.

Példaképek