HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Másfél hónapo...

Másfél hónapot túlórázik egy átlagrendőr, olyan nagy az emberhiány

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Jóval többen hagyták el a rendőri pályát az elmúlt évben, mint ahányan beléptek a testületbe – ez derül ki a 24.hu cikkéből. A portálnak az Országos Rendőr-főkapitányság elárulta, hogy 2018-ban összesen 2012 hivatásos rendőr jogviszonya szűnt meg. Közülük a legtöbben – majdnem 900-an – legfeljebb négy évet, vagy annyit sem szolgáltak.

Ezzel szemben ugyanebben az időszakban összesen 1622-en létesítettek hivatásos jogviszonyt, amiben benne vannak az áthelyezések, visszavételek és a pályakezdők állományba helyezése is. Vagyis 390-nel többen mentek el, mint ahányan beléptek. A rendőrség szerint azonban a fluktuációs mutatójuk még így is jóval kisebb, mint ami a versenyszférában van.

Kevesebb fiatal szeretne rendőrnek tanulni | Magyar Hang

A 24.hu információi szerint az ország keleti feléből jönnek a fővárosba nagyobb számban, és jó páran azért szerelnek le, mert a kevés fizetésből nem tudják állni az albérletüket, a megélhetésüket. Az ORFK ezzel kapcsolatban annyit írt, hogy a vidékről a fővárosba költöző, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon szolgálatot teljesítő rendőrök albérleti díj hozzájárulást, szálló- vagy garzonelhelyezést kaphatnak. Ugyanakkor elismerték, hogy Budapesten a magasabb megélhetési költségek is közrejátszhatnak a leszerelési döntésekben. Hozzátették azonban, hogy a BRFK létszámához mért fluktuációs mutatói nem tértek el érdemben az országos átlagtól.

A cikkből az is kiderül, hogy tavaly átlagosan 263 túlórát teljesítettek a rendőrök, ami 32,5 nyolcórás műszaknak, másfél hónapnyi teljes munkanapnak feleltethető meg.

HIRDETÉS
Alig néhányan jelentkeztek tűzoltónak | Magyar Hang

A Magyar Hang már korábban beszámolt róla, hogy nem a rendőrség az egyetlen rendvédelmi szerv, ahol gond lehet a létszám miatt. Lapunk információi szerint a tűzoltóságokon is egyre több a leszerelő és érezhetően kevesebb az új belépő.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,668lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

24.hu: Teniszszövetségi vezető lehet Rogán-Gaál Cecília

A 3,8 milliárdos adósságot felhalmozó sportszövetségben vezetőcserére készülnek, már a kormányban is tarthatatlannak ítélik a fideszes Szűcs Lajos elnökségét.