Kósa új választást javasol Győrnek

Kósa új választást javasol Győrnek

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kósa Lajos szerint meg kellene fontolnia Borkai Zsoltnak, akarja-e olyan helyzetbe hozni a városát, mint amilyenbe most került. A Fidesz alelnöke a Hír TV-n futó Bayer Show vendége volt, itt beszélt arról, hogy szerinte egy „tisztességes választás egyenlő feltételekkel” jobbat tenne a városnak, mint bármilyen halogató magatartás.

Arra a kérdésre, hogy mennyit vitt a Borkai-ügy, Kósa azt mondta: nincs erre vonatkozó tudásuk, főleg, hogy több szavazatot kaptak, mint az előző választáson. „Biztos, hogy van hatása a választóinkra, meg az ellenfélre is ezeknek a botrányos videóknak, de a számokból ezt nehéz kiolvasni” – mondta. A Fidesz-alelnök hozzátette, hogy akik botrányos ügybe keveredtek, mind megnyerték a választást. A kormánypárti politikus ezzel igyekezett összemosni Borkai esetét Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester ügyével, illetve Karácsony Gergellyel, miután róla is kiszivárgott egy hangfelvétel.

Bayer egyébként a műsorban azt kérte, „ne próbáljuk az egészet Borkai nyakába varrni”, és ne vizionáljanak nemzethalált és azt, hogy a jobboldali politikai közösség halálra van ítélve. Kósa pedig úgy értékelt, hogy „megvalósult az, amit mi sosem mertünk elhinni, hogy a szélsőliberálisok át fognak szavazni a nyilasokra.” Hogy melyik csoport alatt kiket ért Kósa, az nem egyértelmű, mindenesetre tudjuk, hogy a Fidesz maga jutott el a liberális oldalról a (szélső)jobbra, és számos szélsőjobboldali szimpatizánsa van, de egyes képviselői is előszeretettel fogalmaznak meg súlyos állításokat.

A Magyar Nemzet című kormánylap publicistája egyébként azt is beígérte a műsorában, hogy most majd elkezdenek újságíróként viselkedni. „Most jön el az az idő, hogy majd mi, mint újságírók meg a mi tévéink meg a mi rádióink, majd mi megnézzük az összes közbeszerzést. Most majd megnézzük, hogy kik fognak nyerni a közbeszerzéseken, és ki kinek kicsodája” – hirdette meg Bayer, ami egyébként egy újságíró feladata lenne.

Borkai családjával kapcsolatos friss hír, hogy míg a lánya 22 évesen lett egy 87 négyzetméteres lakóparki lakás tulajdonosa, addig a havi egymilliót kapó fia Hadházy Ákos szerint egy méregdrága Audival furikázik.