HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony dik...

Karácsony diktátor példátlan támadása a sajtószabadság ellen – címlapon tiltakozik a Lokál

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely be akarja tiltani a Lokált, Magyarország legnagyobb, legtöbb példányban terjesztett lapját – olvasható a Lokál cikkében. Az ingyenesen terjesztett kormánypárti bulvárlap címlapján azt írja, mindez példátlan támadás a sajtószabadság ellen. Véleményük szerint az új főpolgármesternek nem tetszik neki, hogy alkalmatlannak tartják a főváros vezetésére, „nem tetszik neki, hogy elmondtuk a véleményünket, nem tetszik neki lapunk tartalma, hát kiűzne minket Budapestről.”

Karácsony Gergely kivégezné a Lokált | Magyar Hang

Kisöpörné Budapest utcáiról a Lokált Karácsony Gergely. A frissen megválasztott főpolgármester az Indexnek nyilatkozva “hazug” kiadványnak nevezte a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) ingyenesen terjesztett lapját és – mint mondta – mindent megtesz annak érdekében, hogy közterületen ne lehessen terjeszteni „a hazugságokat”.

HIRDETÉS

Karácsony Gergely az elmúlt hetekben többször elmondta, hogy megakadályozza a Lokál terjesztését. A 2016 nyarán indult, a Simicska Lajoshoz tartozó Metropolt kiszorító, 150 ezer példányban nyomtatott lap eleinte Habony Árpád érdekeltségi körébe tartozó, majd a kormányzati médiaholding, a KESMA részévé tették. A kiadványt közterületeken osztogatják, és a postaládákba is jut belőlük rendszeresen. Az új főpolgármester hangsúlyozta, utasítja a BKK-t, hogy mondja fel a szerződését a Lokállal, és további lépéseket tesz, hogy ne lehessen „hazugságot terjeszteni” Budapesten.

– Karácsony hamar kimutatta a foga fehérjét, hogy nem tűri a másképp gondolkodókat, hogy a cenzúra eszközével lépne fel azok ellen, akik nem az ő szája íze szerint fogalmaznak. Támadást intéz a sajtószabadság ellen – írja vezércikkében a Lokál. – A magyar demokrácia történetében példátlan módon betiltás vár arra a lapra, amelyik nem tetszik Budapest új vezetőjének. De tehet Karácsony bármit: meg fogjuk találni a módját, hogy eljussunk az olvasóinkhoz.

Az állam a Lokálnak szórja ki az év végi aprót | Magyar Hang

Különösen sikeres napot zárhatott pénteken gazdasági szempontból a Lokál nevű, ingyenesen terjesztett kiadvány. A 16 oldalas lapba mindössze két apró cikket tudtak bezsúfolni, az összes többi kellett a hirdetéseknek, a 15 oldalnyi reklámból pedig durván 13 oldalon állami cégek népszerűsítették magukat.

Ahogy tavaly mi is megírtuk, a Lokál egyik decemberi számában a 16 oldalból 15 reklám, abból is 13 állami hirdetés. A kormányzati kommunikációs központ három oldalon népszerűsíti a családokról szóló konzultációt, négy és fél oldalon a Magyar Villamos Művek (MVM) hirdet, és a Nemzeti Közművek is elköltött két és féloldalnyi közpénzt a lapnál. Egy oldalon hirdet továbbá a Diákhitel Központ, de több mint fél oldalt foglalnak el a BKV hirdetései is. A Szerencsejáték Zrt. egy féloldalnyi hirdetést költött, és jutott némi hely a MÁV-nak is.

HIRDETÉS

A 150 ezer példányban megjelenő és a budapesti tömegközlekedési eszközökön terjesztett Lokálban listaáron egy teljes oldalnyi hirdetés ára bruttó 2 millió 180 ezer 250 forint. A listaárakat figyelembe véve az állam 26 millió forintnál is többet költött el Habony Árpád volt lapjánál – amit ő is felajánlott a fideszes médiaalapítványnak – egyetlen nap alatt.

Nem volt véletlen a jelentős költés, hiszen a lap hamar a kormány propagandájának egyik leghatékonyabb terjesztőjévé vált. Hitelességükről sokat elárul, hogy volt olyan helyreigazított cikkük, amiben 15 állításból 11 hamisnak bizonyult.

FRISS: Karácsony Gergely reagált a Lokál vezércikkére. Mint az új főpolgármester Hvg.hu által is idézett Facebook-bejegyzésében arról írt: „Sajtószabályozás ügyében én leginkább Deák Ferenccel értek egyet. Legyen egy sor a törvény: hazudni nem szabad. Na, ennek a törvénynek a Lokál biztosan nem felelne meg. Ennek ellenére természetesen nem tudom és nem is akarom betiltani. De azt nem hagyom, hogy a főváros asszisztáljon a gyűlöletkeltő hazugságaik terjesztéséhez!”

Security Check Required

null

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,678lájkolóTetszik
2,945követőKövetés
19,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Bűnhődés régebben elkövetett bűnökért

Annak jártunk utána, hogy a múlt században mit ajánlottak a konyhaművészet mesterei az ünnepek után a gyomor megnyugtatására.

Hatalom