HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az informális...

Az informális pártvezetésért is megy a harc a Jobbikban

HIRDETÉS

A Jobbik jelenlegi vezetését is átszövő ellentétek állnak a hátterében annak, hogy a párt – habár a számukra kudarcos eredményeket hozó májusi európai parlamenti választások után megígérte – mégsem tartja meg a tisztújítását ősszel. Ez derült ki jobbikos politikusokkal folytatott beszélgetéseinkből.

HIRDETÉS

A tisztújítást november 9-ére írták ki, több elnökaspiráns be is jelentkezett. Egyikük volt Jakab Péter, aki a Jobbik jelenleg talán legismertebb arca, a pártvezetői poszt valószínűleg legesélyesebb várományosa. (…) A párt országos választmánya azonban október végén mégis úgy döntött, hogy elhalasztják a nyilvánosság előtt megújulásnak szánt tisztújítást, a jelenlegi pártvezetés kitölti a jövő tavaszig tartó mandátumát. Egészen konkrét magyarázatot azonban minderre nem adtak.

A Magyar Hang információi szerint az okokat Jakab Péter tervei körül kell keresni. A politikus ugyanis előre leszögezte, hogy egy konkrét csapattal tudja csak elképzelni a pártvezetést.

(…)

A közös bennük az – miként több jobbikos is fogalmazott –, hogy egyikük sem kötődik érdemben a pártban továbbra is meglehetősen nagy befolyással bíró Szabó Gábor pártigazgatóhoz, illetve az ELTE hallgatói önkormányzatából kinőttekhez, elsősorban a nyilvánosságból már hátralépett Szávay Istvánhoz.

HIRDETÉS

(…)

Vona Gábor kilépett a Jobbikból | Magyar Hang

Más kérdés, vajon maga a Jobbik mennyit veszít azzal, hogy hosszú hónapokig nem történik semmi érdemi a pártban. Sokszor elhangzik, hogy mintha identitását veszítette volna a közösség, alig van országosan ismert arcuk és a társadalomnak szánt üzenetük sem kifejezetten ismert.

A részleteket keresse a Magyar Hang november 8-án megjelent 2019/45. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/45. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,644lájkolóTetszik
2,798követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Horthy bevonulása: Karácsony undorodik, Lázár virágot vitt a kormányzó sírjára

A Mi Hazánk Mozgalom a Bartók Béla úton emlékezett Horthy Miklós száz évvel ezelőtti bevonulására, amit a főpolgármester kifejezett undorral és megvetéssel fogadott. Lázár János virágot vitt a kormányzó sírjára.

Harcra, magyar!