HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Az informális...

Az informális pártvezetésért is megy a harc a Jobbikban

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Jobbik jelenlegi vezetését is átszövő ellentétek állnak a hátterében annak, hogy a párt – habár a számukra kudarcos eredményeket hozó májusi európai parlamenti választások után megígérte – mégsem tartja meg a tisztújítását ősszel. Ez derült ki jobbikos politikusokkal folytatott beszélgetéseinkből.

A tisztújítást november 9-ére írták ki, több elnökaspiráns be is jelentkezett. Egyikük volt Jakab Péter, aki a Jobbik jelenleg talán legismertebb arca, a pártvezetői poszt valószínűleg legesélyesebb várományosa. (…) A párt országos választmánya azonban október végén mégis úgy döntött, hogy elhalasztják a nyilvánosság előtt megújulásnak szánt tisztújítást, a jelenlegi pártvezetés kitölti a jövő tavaszig tartó mandátumát. Egészen konkrét magyarázatot azonban minderre nem adtak.

A Magyar Hang információi szerint az okokat Jakab Péter tervei körül kell keresni. A politikus ugyanis előre leszögezte, hogy egy konkrét csapattal tudja csak elképzelni a pártvezetést.

(…)

HIRDETÉS

A közös bennük az – miként több jobbikos is fogalmazott –, hogy egyikük sem kötődik érdemben a pártban továbbra is meglehetősen nagy befolyással bíró Szabó Gábor pártigazgatóhoz, illetve az ELTE hallgatói önkormányzatából kinőttekhez, elsősorban a nyilvánosságból már hátralépett Szávay Istvánhoz.

(…)

Vona Gábor kilépett a Jobbikból | Magyar Hang

Más kérdés, vajon maga a Jobbik mennyit veszít azzal, hogy hosszú hónapokig nem történik semmi érdemi a pártban. Sokszor elhangzik, hogy mintha identitását veszítette volna a közösség, alig van országosan ismert arcuk és a társadalomnak szánt üzenetük sem kifejezetten ismert.

A részleteket keresse a Magyar Hang november 8-án megjelent 2019/45. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/45. számban? Itt megnézheti!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Katona Mariann
Katona Mariann
A Magyar Hang belpolitikai újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,563lájkolóTetszik
3,459követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Orvosi kamara: ez a mai háziorvosi rendszer összedőlését okozná

Kincses Gyula elnök szerint az államosítás alapvetően rendítené meg a tulajdoni biztonságba, az orvosi működés függetlenségébe vetett bizalmukat.

Mostoha