HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kispesti polg...

Kispesti polgármester: Hibás lista alapján szavazták be Lackner Csabát a szociális bizottságba

HIRDETÉS

A Mérce.hu beszámolója szerint nem a megbeszélt beterjesztés került a szavazó képviselők elé Kispesten a csütörtöki alakuló ülésen, így jutott bizottsági pozícióhoz a botrányairól elhíresült szocialista Lackner Csaba. Egy felvételen például egyértelműen korrupciós ügyekről beszélő politikus a szociális és lakásügyi bizottságban kapott pozíciót.

HIRDETÉS

A portál információi szerint a momentumos képviselők egy más listát ismertek, mint amit végül az alakuló ülés elé terjesztettek. Az eredeti, mindenki által ismert és átbeszélt felsorolásban ugyanis nem szerepelt Lackner Csaba semmilyen bizottsági poszton. Hogy ez miként történhetett meg, arról senki nem tud semmit. A Mérce megírta, a momentumos Paróczai Anikó azonnal számon kérte a kerület MSZP-s polgármesterét, Gajda Péter ekkor azt mondta, hibás listát nyújtottak be, és új voksolást írnak ki.

Felfüggesztette MSZP-s tagságát a korrupciógyanúba keveredett Lackner Csaba | Magyar Hang

Az elmúlt napok során a személyét ért támadásokra tekintettel felfüggeszti tagságát a Magyar Szocialista Pártban (MSZP) Lackner Csaba, a korrupciógyanúba keveredett kispesti önkormányzati képviselő – írja az Atv.hu a helyi MSZP közleményére hivatkozva. Lépésével a politikus azt szeretné elérni, hogy a kormánypárti sajtóban róla megjelent rágalmak, valótlanságok ne terheljék azt a politikai közösséget, amelyhez ezidáig tartozott.

Lackner Csabát október végén zárták ki az MSZP-ből. A Magyar Nemzet hosszú cikksorozatban számolt be a képviselő monológjáról, amelyről hangfelvételt tettek közzé, illetve egy videót, amelyen a kispesti szocialista képviselő egy fehér poros zacskót lóbál. A felvételen szó esik többek közt arról, hogyan kell szegényeket kilakoltatni az önkormányzati bérleményekből, vagy éppen arról, hogy „aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye.”

Ezek után október 13-án Gajdát 58,58 százalékkal megválasztották, Lackner pedig megnyerte a körzetét, bekerült a képviselő-testületbe. Lackner nem sokkal később felfüggesztette tagságát az MSZP-ben, arra hivatkozott, hogy a személye körüli botrányokat nem akarja a pártra is átragasztani. A képviselői mandátumát azonban nem adta vissza.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

29,671lájkolóTetszik
2,804követőKövetés
18,400feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Minden hatalom megittasul önmagától – Magyar Hang-ajánló

Nagy Ervin-, Zsiday Viktor- és Timothy Garton Ash-interjú. Riport a szekszárdi cigánynegyedből. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Pártválasztás vagy népszavazás? Brexit, december 12.

A brexitvita magának a demokráciának a lényegéről és természetéről zajlik, s a legkevésbé sem közömbös, hogy a decemberi választás milyen válaszokat alapoz majd meg.