A kormány szerint igenis, jól lehet látni a Puskás Aréna minden székéről

A kormány szerint igenis, jól lehet látni a Puskás Aréna minden székéről

A Puskás Aréna díszkivilágításban a nyitóünnepségén 2019. november 15-én (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben

az MLSZ hivatalos Twitter oldalán írt korábban arról, hogy a

frissen átadott Puskás Aréna nem minden ülőhelyéről lehet

tökéletesen látni, a kormány most azt hangoztatja, hogy ez nincs

is így.

A Magyar Labdarúgó Szövetség közlése egészen pontosan így szólt: „ A nagy érdeklődés miatt kedvezményes áron olyan belépők is elérhetővé válnak a Puskás Aréna nyitómérkőzésére, ahonnan nem minden irányban lehet tökéletesen látni a pályán történő eseményeket!! De szurkolni innen is lehet!”. Többek között erre kérdezett rá a DK-s Vadai Ágnes, de a Miniszterelnökség államtitkárától csak egy ezzel ellentétes választ kapott. – Az Arénában a lelátó minden székéről látható a teljes pálya – írta Orbán Balázs. Majd azért elismerte, hogy „annál a néhány helynél, ahol a biztonsági korlátok vannak”, kedvezményes jegyárral lehet megtekinteni az eseményt, de – mint írta – így van ez szerinte mindenhol.

Skybox Magyarország | Magyar Hang

Ha már Aréna, akkor Vadai Ágnes az építés drágulását sem hagyta ki. Lapunk is beszámolt róla, hogy a költségek drasztikusan emelkedtek, a 2013-ban elhangzott 60 milliárdból 2017-re 190 milliárd lett. Ezt Orbán Balázs azzal kerülte ki, hogy eleve onnan számolta az árat, amikor megkötötték a szerződést. Azt írta, hogy az összeg a 2017. márciusi szerződéskötés óta nem emelkedett: nettó 150 milliárd forint, amelyhez hozzákapcsolódik a magyar költségvetésbe visszajutó ÁFA összege.

– Kiemelten fontosnak tartjuk a közpénzekkel való felelős gazdálkodást, ezért örömmel tájékoztatom, hogy a drágulásról szóló mendemondák hamisak – fűzte még hozzá az államtitkár.