HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Radikális áta...

Radikális átalakítás vár a Covinusra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Nem tetszik az oktatóknak az a radikális átalakítás, ami a Corvinusra vár – derült ki a Népszava cikkéből. Az új vezetés ugyanis a tervek szerint februártól megszünteti a gazdálkodási, a társadalomtudományi, a nemzetközi kapcsolatok és a közgazdaság-tudományi kart. A lap szerint a karok szerepét a már működő 11 egyetemi intézet veheti át, amik a jövőben az akadémiai műhelyekért felelős rektorhelyettes alá tartozhatnak majd. A tizenegy intézetből hat üzleti, három közgazdasági, míg kettő társadalomtudományi profilú lesz.

Míg eddig a kari tanácsok véleményt mondhattak a szakokról és az intézményi költségvetésről, ez elveszhet a jövőben. Az is kérdéses egyelőre, hogy a Palkovics László által kinevezett alapítványi kuratórium törvényesen írta-e át az egyetem szervezeti és működési szabályzatát – mondta a lapnak a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének Corvinuson működő bizottságának vezetője, Toronyai Gábor.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A dolgozók tartanak attól, hogy szűkülni fog az egyetem szenátusának is a jogköre, de hiányolják a párbeszédet is. „Az alapítvány kuratóriuma úgy viselkedik, mint egy igazgatótanács és elvárják, hogy a döntéseik mindenfajta konzultáció nélkül megvalósuljanak. Csakhogy ez nem egy vállalat, ez egy egyetem” – mondta a Népszavának egy oktató. Az sem világos továbbá, hogy a közalkalmazotti jogviszony megszűnése után milyen védettségek és juttatások járnak a dolgozóknak.

A Corvinus vezetése szerint az átalakítás felesleges párhuzamosságokat szüntethet meg, nem lennének például külön kari tanulmányi osztályok. Az egyetem továbbá leszögezte, hogy az átalakítások nem érintik a 2020-as felvételit.

HIRDETÉS

A Maecenas Universitatis Corvini vagyonkezelő alapítvány idén júliusban vette át az államtól a Corvinus Egyetem fenntartását. Az alaptőkét a működéshez a MOL és a Richter összesen 380 milliárd forintos, állami tulajdonú részvénycsomagja biztosította.  

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,953lájkolóTetszik
3,640követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Egymilliós bírságot kapott Hadházy Ákos

Az adatvédelmi hatóság büntette az európai ügyészség melletti aláírásgyűjtéssel összefüggésben.