HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Haveri ügyvéd...

Haveri ügyvédi irodákat stafírozott ki polgármesterként Bácskai János

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Tizenhat különböző ügyvédi irodával – köztük több volt fideszes képviselőével – kötött egyidejű megbízási szerződést Ferencváros előző fideszes vezetése – derült ki a hvg.hu által az önkormányzattól kikért megbízáslistából. A portál témában írt cikke szerint a tizenhatból öt iroda párhuzamosan ugyanarra a feladatra kapott megbízást, az elvégzett munka mennyisége alapján többüknél is felmerül, hogy az nem állt arányban a fizetséggel. A szerződések közel felét fel is számolja a kerület új független polgármestere. Éves szinten összesen akár 100 millió forintot takaríthat meg az önkormányzat, ha felmondja az előző ciklusban kötött ügyvédi szerződéseket.

A portál összesítéséből kiderül, hogy Ferencváros 2019 októberéig egyidejűleg 16 különböző ügyvédi irodát foglalkoztatott havi 180-700 ezer forintos megbízási díjért, miközben az önkormányzatnak – mint minden hazai településnek – értelemszerűen vannak saját ügyvédei, önálló jogi osztálya is működik, nyolc, közalkalmazottként foglalkoztatott jogásszal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A szerződések közül volt, amelyiket arra kötötték, hogy személyiségi jogi perekben képviselje a polgármestert. És itt természetesen adódik a kérdés, hogy ha Bácskai János úgy véli, hogy megsértette valaki a jó hírnevét, akkor ezt a pereskedést miért az önkormányzat állta, ráadásul általánydíjas szerződéssel.

A megbízottak közül eddig csak a Bérdi és Novák, illetve a Papcsák ügyvédi iroda neve került nyilvánosságra: előbbiről az új polgármester, a független Baranyi Krisztina posztolt pár hete, mint az előző vezetés idejéből rámaradt újabb „furcsaságra”, az iroda ugyanis hat éve nem számolt el közel 17 millió forinttal. Bácskai János volt polgármester erről a hvg.hu-nak azt mondta, a pénz letétben van, Baranyi Krisztina viszont fenntartotta, hogy azzal a pénzzel már el kellett volna számolni.

HIRDETÉS

A volt zuglói fideszes polgármester, Papcsák Ferenc irodájával kötött szerződésről pedig a képviselő-testület november közepi alakuló ülésén említette meg az új polgármester, hogy felbontják. Bár Baranyi Krisztina akkor nem indokolta a döntést, a volt fideszes képviselő, elszámoltatási kormánybiztos és ügyvédi irodájának szerepe a IX. kerület év eleji parkolási tenderében a független polgármester szempontjából önmagában elég alap lehet erre.

Papcsák Ferencé mellett jutott megbízás a Fidesz egy másik volt országgyűlési képviselője, Bohács Zsolt irodájának, és korábbi zuglói képviselőjének, Kiss Imre Lászlónak is, de a megbízottak között van a NER több további kedvelt ügyvédi irodája is: például a Miniszterelnökség és több minisztérium által is előszeretettel is foglalkoztatott Buczkó Ügyvédi iroda, amely korábban a KDNP és a Fidesz parlamenti frakciójának is dolgozott, vagy a Kovátsits László Ügyvédi Iroda, amely az előző ciklusban a Nemzetgazdasági valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól is megbízásokat kapott, nem mellesleg a Miniszterelnöki kabinetiroda, és Rogán Antal jogi képviselője is.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,955lájkolóTetszik
3,641követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kaleta-ügy: Soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítást sürgetnek a külszolgálatosoknak

A nemzetbiztonsági bizottság jelenlegi és korábbi elnöke is megszólalt a pedofil képek miatt elítélt volt diplomata ügyében.