HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jakab Péter: ...

Jakab Péter: Ha Viktort meg Lölőkét akarnák Föld körüli pályára állítani, akkor tapsolnánk

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

 „A kormánypárti képviselők sokadik lépésen járnak a rezsimépítés útján, mert például bedarálták a törvényhozást, úgy ülnek itt a magyar parlamentben, hogy a magyarok nagy része nem is a Fideszre szavazott, a médiát az igazságszolgáltatást is. Ezért vannak még szabadlábon” – mondta hétfőn a Parlamentben, napirend előtti felszólalásában Jakab Péter.

HIRDETÉS

A Jobbik frakcióvezetője hozzátette, az önkormányzati választáson a Fidesz hatalmas pofont kapott, mert a választók gondolkodtak, a magyar társadalomnak erősebb az immunrendszere, mint a fideszes vírus. Szerinte a köznevelési törvény módosításával a gondolkodást és tudást is bedarálnák.

„Hatéves korban belökik a gyerekeket az iskolapadba. Fogy a magyar, fogy a rabszolga. Az oktatási rendszerünk a végét járja, erre kitalálják, hogy öt éven belül embert akarnak küldeni az űrbe. Ha Viktort meg Lölőkét akarnák Föld körüli pályára állítani, akkor tapsolnánk. Ha holdbéli tájat akarnak, akkor elviszem önöket Borsodba. Eközben az állami iskolákban rohad a vécé, omlik a vakolat, fáradtak a tanárok” – mondta a politikus.

Orbán Balázs, a Fidesz parlamenti és stratégiai államtitkára erre az mondta, a magyarok tényleg gondolkodtak az októberi választáson, mert a Jobbik például legfeljebb hat százalékot kapott ott, ahol egyáltalán elindult.

HIRDETÉS

A köznevelési törvénymódosítás ellen szólalt fel a Demokratikus Koalíció képviselője, Arató Gergely is. A módosítás értelmében az állam dönthet arról, hogy a hatéves gyermeknek maradnia kell-e még egy évet az óvodában vagy menjen-e iskolába. A képviselő szerint ez „minden határidőn, minden józan észen túl” született meg.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár válasza az volt, hogy a kormánynak 2010 óta a család az első, és nem igaz, hogy az iskolaérett kort még nem elért gyermekeknek is iskolába kell menniük. Szerinte csak a rendszer lett egyszerűbb, egységessé vált. Hangsúlyozta, olyan nem adjon tanácsot, aki egykori államtitkárként elvett egyhavi bért az iskoláktól, több száz intézmény bezárt, és elbocsátott tizenötezer pedagógust.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a múlt heti tüntetéseket hozta fel válaszában, azaz, a pénteki klímasztrájkot és a szombati pedagógustüntetést.

„Mi volt erre a Fidesz válasza? Hogy hisztiznek a klímaváltozás tüntetői, akikre Kövér László is azt mondta, hogy agymosottak, retardáltak. A pedagógustüntetés pedig csak ellenzéki megmozdulás, amit egy ismeretlen hálózat irányít azért, hogy elveszejtse Magyarországot” – mondta a politkus.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,719lájkolóTetszik
2,952követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek