HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Jakab Péter: ...

Jakab Péter: Ha Viktort meg Lölőkét akarnák Föld körüli pályára állítani, akkor tapsolnánk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

 „A kormánypárti képviselők sokadik lépésen járnak a rezsimépítés útján, mert például bedarálták a törvényhozást, úgy ülnek itt a magyar parlamentben, hogy a magyarok nagy része nem is a Fideszre szavazott, a médiát az igazságszolgáltatást is. Ezért vannak még szabadlábon” – mondta hétfőn a Parlamentben, napirend előtti felszólalásában Jakab Péter.

A Jobbik frakcióvezetője hozzátette, az önkormányzati választáson a Fidesz hatalmas pofont kapott, mert a választók gondolkodtak, a magyar társadalomnak erősebb az immunrendszere, mint a fideszes vírus. Szerinte a köznevelési törvény módosításával a gondolkodást és tudást is bedarálnák.

„Hatéves korban belökik a gyerekeket az iskolapadba. Fogy a magyar, fogy a rabszolga. Az oktatási rendszerünk a végét járja, erre kitalálják, hogy öt éven belül embert akarnak küldeni az űrbe. Ha Viktort meg Lölőkét akarnák Föld körüli pályára állítani, akkor tapsolnánk. Ha holdbéli tájat akarnak, akkor elviszem önöket Borsodba. Eközben az állami iskolákban rohad a vécé, omlik a vakolat, fáradtak a tanárok” – mondta a politikus.

Orbán Balázs, a Fidesz parlamenti és stratégiai államtitkára erre az mondta, a magyarok tényleg gondolkodtak az októberi választáson, mert a Jobbik például legfeljebb hat százalékot kapott ott, ahol egyáltalán elindult.

A köznevelési törvénymódosítás ellen szólalt fel a Demokratikus Koalíció képviselője, Arató Gergely is. A módosítás értelmében az állam dönthet arról, hogy a hatéves gyermeknek maradnia kell-e még egy évet az óvodában vagy menjen-e iskolába. A képviselő szerint ez „minden határidőn, minden józan észen túl” született meg.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár válasza az volt, hogy a kormánynak 2010 óta a család az első, és nem igaz, hogy az iskolaérett kort még nem elért gyermekeknek is iskolába kell menniük. Szerinte csak a rendszer lett egyszerűbb, egységessé vált. Hangsúlyozta, olyan nem adjon tanácsot, aki egykori államtitkárként elvett egyhavi bért az iskoláktól, több száz intézmény bezárt, és elbocsátott tizenötezer pedagógust.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a múlt heti tüntetéseket hozta fel válaszában, azaz, a pénteki klímasztrájkot és a szombati pedagógustüntetést.

HIRDETÉS

„Mi volt erre a Fidesz válasza? Hogy hisztiznek a klímaváltozás tüntetői, akikre Kövér László is azt mondta, hogy agymosottak, retardáltak. A pedagógustüntetés pedig csak ellenzéki megmozdulás, amit egy ismeretlen hálózat irányít azért, hogy elveszejtse Magyarországot” – mondta a politkus.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,671lájkolóTetszik
3,776követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

„Nem emberi látvány volt.” 75 éve dobták le az atombombát Hirosimára

A Little Boy (Kisfiú) névre keresztelt bomba robbanásának pillanatában 80 ezer ember halt meg azonnal. Később az a mondás járta: a bombától meghalni maga volt a pokol, de túlélni is az volt.