HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Karácsony aká...

Karácsony akár az ördöggel is hajlandó leülni a színházak érdekében

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Ha kell, az ördöggel is leül tárgyalni Karácsony Gergely, amennyiben így tudja megmenteni a színházakat – így fogalmazott a hvg.hu-nak a főpolgármester a színháztörvény parlamenti elfogadása után.

HIRDETÉS

Ha az ördöggel nem is, a kormány tagjaival csütörtökön biztosan fog egyeztetni, ugyanis ülésezik a kormány és a főváros fejlesztéspolitikai témákat taglaló közös fóruma, a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa. Az ülésen szóba kerülhet akár a színházak szabályozásának változása is.

A főpolgármester hétfőn este, a szabad színházak melletti kiállás érdekében szervezett budapesti demonstráción is felszólalt. Diktátumnak nevezte a kormányzati – akkor még csak tervként létező, azóta már elfogadott – irányokat, egy olyan kísérletnek, amellyel megtorolnák, hogy a budapestiek szavazataikkal „visszavették” a városukat.

Lapunk is beszámolt az Országgyűlés döntéséről, amely bár puhult az elsőként kiszivárgott elképzelésekhez képest, de továbbra is tartalmaz a színházaknak aggasztó pontokat. Például, ha a jövőben egy önkormányzat egyedül nem tudja biztosítani a színház működéséhez szükséges forrásokat, a kormányhoz fordulhat. Olyan megállapodást köthetnek, amelyben részletesen szerepel az önkormányzati és a kormányzati támogatás összege, az intézmény működésének szabályai, illetve a vezető kinevezésének módja.

HIRDETÉS

A parlamenti ellenzéki pártok a törvényjavaslat elfogadása után közösen tiltakoztak: a kulturális autonómia csorbításáról, gyalázatos döntésről, a magyar kultúra fekete napjáról beszéltek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.