HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Kilőttek egy ...

Kilőttek egy vaddisznót a Hajógyári-szigeten

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Kilőttek a vadászok egy közepes méretű kan vaddisznót vasárnap este a Hajógyári-szigeten, miután nem sikerült befogniuk – az erről szóló tájékoztatást az Index vette észre. A helyi közterület-felügyelet Facebook oldalán számolt be a hírről, mint írták a vadkilövés a lakosság védelmében, ellenőrzött keretek közt történt.

A szervezet kiemelte, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) besorolása alapján az afrikai sertéspestis járvány tekintetében Budapest és Pest megye magas kockázatú területnek számít. Az országos főállatorvos határozata alapján pedig magas kockázatú területeken a vaddisznó vadászata kötelező.

HIRDETÉS
Security Check Required

Az elmúlt időszakban egyébként egyre több bejelentés érkezett hozzájuk vaddisznóról a Hajógyári-szigeten, múlt héten pedig egy vad rá is támadt egy kutyára.

A területet átvizsgálták, de újabb példányt nem találtak. A sziget déli része ugyanakkor – ahol feltételezhetőleg a vaddisznók rejtekhelye található – az állami vagyonkezelő gondozásában lévő terület, kerítéssel is el van határolva. A közterület-felügyelet így arra kérte a kutyásokat, hogy a sziget déli részét egyelőre ne látogassák.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,992lájkolóTetszik
3,182követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek