HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Felmondott hé...

Felmondott hét sebész, vizsgálatot indít Kásler a Margit Kórház ügyében

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Vizsgálatot rendelt el Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Szent Margit Kórházban történtek miatt, miután Imreh Domonkos főorvos elbocsátását követően további hét sebész orvos távozott az intézményből – írta a Magyar Nemzet.

HIRDETÉS

A kórház vezetője szakmai és magatartásbeli tényezőkkel is indokolta a lapnak nyugdíjkorhatárt elérő sebész felmentését, volt kollégája, Csókay András azonban úgy véli megindult az 50-es évek mintájára a kormánypárti és jó szakemberek kinyírása.

Adósságrendezést követelnek a kormánytól a kórházi beszállítók | Magyar Hang

A főigazgató a Magyar Nemzetnek küldött válasza szerint Imreh Domonkos már 2018 szeptemberében, vagyis jóval a döntést megelőzően tájékoztatást kapott arról, hogy a nyugdíjkorhatár elérésére tekintettel fel fogják menteni. A Magyar Nemzet szerint viszont már jóval előbb, nyáron megszületett a kormányrendelet, amely lehetővé tette volna a nyugdíjaskorú főorvos továbbfoglalkoztatását.

– A Szent Margit Kórház tevékenységét politikamentesen, kizárólag a magas színvonalú betegellátás biztosítása érdekében végzi, ennek megfelelően a vezetői munkáltatói döntések meghozatalában sem játszhatnak szerepet politikai szempontok – írta az intézményvezető, Badacsonyi Szabolcs a lapnak.

HIRDETÉS

A Magyar Nemzet felidézi: Badacsonyi Szabolcs, az SZDSZ egyik volt prominens vezetője már 2007-ben az MSZP–SZDSZ-kormány által bezárt Margit-kórházat, mint telephelyet egyik vezetőként irányította, és amikor még létezett a Szabad Demokraták Szövetsége, elindult a pártelnöki tisztségért, noha nem ő nyert.

Kásler Miklós azt közölte: vizsgálatot indít az ügyben.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.